Sporcular Koşu Stresini Makarna Partisi İle Attı

Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl 14'ncüsünü düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Halk Koşusu için sporcular göğüs numaralarını aldı. Bu yıl 5 bin 500 kişiyle rekor katılımın olduğu yarışlara, yabancı konukların da ilgisi büyük oldu.

Sporcular Koşu Stresini Makarna Partisi İle Attı
  • 14 Nisan 2019, Pazar 7:18

Osmangazi Belediyesinin bu yıl 14ncüsünü düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Halk Koşusu için sporcular göğüs numaralarını aldı. Bu yıl 5 bin 500 kişiyle rekor katılımın olduğu yarışlara, yabancı konukların da ilgisi büyük oldu.

 

Osman Gaziyi Anma ve Bursanın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusu heyecanı, numara dağıtımı ve makarna partisi ile başladı. Sukayparkta kurulan başvuru masalarına gelen binlerce kişi yarışlara katılmak için kayıt yaptırdı. Yarışacak olan sporculara ise numaralarıyla birlikte çeşitli hediyeler verildi. Aynı zamanda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarış öncesi keyifli bir gün geçiren sporculara makarna ikram etti. Osmangazi Belediyespor personeli ise üçüncü dönemine seçilen Dündara sürpriz pasta kesti.

 

Tarihi Kent Koşusu ve Halk Maratonu katılacak sporculara başarılar dileyen Başkan Dündar, “Bursanın fethinin 693ncü yılında gerçekleştirdiğimiz Fetih Şenlikleri, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Tarihi Kent Halk Koşusuna her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım var. Türkiyenin yanı sıra Kenya, Etiyopya ve Fransadan gelen 15 yabancı sporcumuzda bizlerle birlikte olacak. Bu rekor katılımı inşallah önümüzdeki yıllarda devam ettireceğiz. Buradan dostluk, kardeşlik ve barış için tüm dünyaya mesaj vereceğiz” dedi.

 

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu 14 Nisan Pazar (yarın) saat 10.00da Tophane Saltanat Kapıda başlayacak. Koşuya katılan sporcular, Muradiye, Çekirge, Kükürtlü, Altıparmak, Haşim İşcan Caddeleri, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesinin dolaşılmasının ardından Pınarbaşı Meydanında 15 kilometrelik parkuru tamamlamak için mücadele edecek. 4 kilometrelik Tarihi Halk Koşusu da yine Saltanat Kapıdabaşlayıp Pınarbaşı Meydanında son bulacak.

 


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık