Nilüfer Tiyatro Festivali Binlerce Kişiye Tiyatro Keyfi Yaşattı

Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7. Nilüfer Tiyatro Festivali, Bursalılar’ı bu yıl birbirinden değerli oyunlarla buluşturdu.

Nilüfer Tiyatro Festivali Binlerce Kişiye Tiyatro Keyfi Yaşattı
  • 29 Mart 2019, Cuma 2:22
7. Nilüfer Tiyatro Festivali, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunun Kapanış Galası ile sona erdi. Festivalde 23 tiyatro topluluğu 30 temsille seyirci karşısına çıktı. Usta oyuncuların yer aldığı oyunları 11 bin 500 kişi izledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7. Nilüfer Tiyatro Festivali, Bursalıları bu yıl birbirinden değerli oyunlarla buluşturdu. ‘Sonra Açılacak Perde sloganıyla düzenlenen festivalde sanatseverler, 19 gün boyunca birbirinden farklı oyunları izleme şansı buldu. Büyük ilgi gören  festivalde, usta Şener Şen “Zengin Mutfağı”, Genco Erkal “Merhaba”, Rutkay Aziz “1984 Büyük Gözaltı”, Haluk Bilginer de “Kral Lear” adlı oyunlarla izleyicilerin karşısına çıktı. Festivalde toplam 23 tiyatro topluluğu, 30 temsille seyirci karşısına çıktı. 6 atölye çalışması, 1 sergi ve 8 söyleşinin gerçekleştiği Tiyatro Festivalinde toplam 11 bin 500 seyirci oyunları izledi. Muammer Yanmazın “40 Ayna” isimli fotoğraf projesi de festival boyunca Nâzım Hikmet Kültürevinde izlenime sunuldu. Bazı oyunların sonrasında tiyatro ekipleri söyleşi yaptı.


KAPANIŞ NİLÜFER BELEDİYESİ KENT TİYATROSUNDAN

Festivalin kapanış galası  27 Mart Dünya Tiyatro Gününe özel hazırlanan bir program ile Nâzım Hikmet Kültürevinde yapıldı. Burçak Çöllü tarafından hazırlanan, Ayşe Gülerman ile Gökhan Kum sunumuyla gerçekleştirilen kapanış galasında Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunun oyuncuları, tiyatrodan bilinen şarkıları, tiyatro ritüelleri ile sentezleyerek izleyenlere sundu. 9 Mart-27 Mart arası gerçekleştirilen 7inci Nilüfer Tiyatro Festivaline, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi ve birçok oyunun biletleri çıktığı gün tükendi. Nilüfer Belediyesi tarafından daha önce 2 yılda bir düzenlenen festival, artık her yıl düzenlenecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık