Mehmet H. Doğan Ödülünün Sahibi Özkarcı Oldu

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, Mehmet H. Doğan Ödülü’nün sahibi belli oldu. Şiir eleştiri ve inceleme eserlerinin değerlendirildiği Mehmet H. Doğan Ödülü için bu yıl 9 şiir, eleştiri ve inceleme eseri incelemeye alındı.

Mehmet H. Doğan Ödülünün Sahibi Özkarcı Oldu
  • 29 Mart 2019, Cuma 11:02
Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin çağdaş Türk şiirinin en önemli eleştirmenlerinden Mehmet H. Doğan anısına bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Mehmet H. Doğan Ödülü”nün sahibi, “Ece Ayhan” adlı çalışmasıyla Ali Özgür Özkarcı oldu.

Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, Mehmet H. Doğan Ödülünün sahibi belli oldu. Şiir eleştiri ve inceleme eserlerinin değerlendirildiği Mehmet H. Doğan Ödülü için bu yıl 9 şiir, eleştiri ve inceleme eseri incelemeye alındı. Başvurular, seçici kurul üyeleri Orhan Alkaya, Metin Celal, Gültekin Emre, Haydar Ergülen ve Orhan Tekelioğlu tarafından değerlendirildi. Mehmet H. Doğan Ödülü kapsamında, seçici kurul üyeleri bu yıl bir de jüri özel ödülü verme kararı aldı.

 

Yapılan değerlendirmede “Mehmet H. Doğan Ödülü”nün sahibi, “Ece Ayhan” adlı çalışmasıyla Ali Özgür Özkarcı oldu. Mehmet Kalpaklı ve Walter G. Andrewsın hazırladığı, Osmanlı şiir geleneğini anlama açısından önemli bir kaynak olarak gösterilen “Sevgililer Çağı” kitabı da jüri özel ödülüne değer görüldü. Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesinde düzenlenen törende ödüller sahiplerine verildi. Ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Adil Kayaoğlu ve Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala katıldı. “Mehmet H. Doğan Ödülü”ne değer görülen Ali Özgür Özkarcıya ödülünü seçici kurul başkanı Metin Celal verdi. Jüri Özel Ödülüne değer görülen Mehmet Kalpaklı ve Walter G. Andrews  törene katılmadığı için onların adına ödülü Sinem Özkan aldı. Nilüfer Belediyesi Meclisi Üyesi Adil Kayaoğlu da seçici kurul üyelerine organizasyona katkılarından dolayı teşekkür ederek anmalık hediye etti.

 

“Mehmet H. Doğan Ödülü”nü alan Ali Özgür Özkarcı,  yaptığı konuşmada Nilüfer Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle kentin ve ülkenin, sosyal ve kültürel yaşamına değer kattığının altını çizerek “Türkiye yıllardır belirli bir karanlıkla boğuşurken, kültürel direnişi sürdürdüğü için Nilüfer Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. Ödül töreni sonrasında Ali Özgür Özkarcının konuşmacı olduğu, Orhan Alkaya ve Metin Celalin yönettiği bir söyleşi de gerçekleştirildi. Söyleşide, Ali Özgür Özkarcı ödül alan kitabı ve şiir incelemesi deneyimleri hakkında bilgi verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık