Dündar: Edebiyat Dünyasına Yeni Kalemler Kazandırıyoruz

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı. Bu yıl 'makale' dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ise 'Bursa'da İkinci Bir Zaman Daha Vardır' olarak belirlendi.

Dündar: Edebiyat Dünyasına Yeni Kalemler Kazandırıyoruz
  • 11 Şubat 2019, Pazartesi 7:05

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 18incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı. Bu yıl ‘makale dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ise ‘Bursada İkinci Bir Zaman Daha Vardır olarak belirlendi.  

Osmangazi Belediyesi tarafından 2001 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiyenin en uzun soluklu edebiyat yarışmasına dönüşen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması için başvurular başladı. Düzenlendiği 17 yıl içerisinde Türk edebiyatına şiir, hikaye, makale, roman ve araştırma inceleme dallarında birçok eser kazandıran yarışmanın başlama duyurusu Sümbüllü Bahçe Konağında düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Bu yıl ‘makale dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ‘Bursada İkinci Bir Zaman Daha Vardır olarak belirlendi. Yarışmaya katılım bir eserle sınırlandırılırken, eserlerin metin uzunluğu ise 6-8 sayfa arasında olacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, en geç 03 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar eserlerini Osmangazi Belediyesine teslim etmeleri gerekiyor.  

DÜNDAR: “DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM OLUYOR” 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar düzenlenen basın toplantısında yarışma hakkında bilgiler verdi. Osmangazi Belediyesi olarak edebiyata, bilime ve kültüre büyük önem verdiklerini ve bu alanlarda çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Dündar, “Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, artık tüm dünyanın takip ettiği bir yarışma konumunda. Bu yarışma sayesinde Türk edebiyatına birçok eser kazandırdık. 2001 yılından bu yana yarışmamızı düzenliyoruz. Yarışmamız yıllar geçtikçe kurumsal bir hal aldı ve Edirneden Karsa, Japonyadan Amerika Birleşik Devletlerine kadar dünyanın her yerinden katılım oldu. Bu yolculukta bizi yalnız bırakmayan tüm edebiyat dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.  

DÜNDAR: “TÜM EDEBİYAT SEVERLERİ YARIŞMAYA BEKLİYORUM”

Başkan Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasını, bir yarışma olmaktan çıkartıp Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinliklerine dönüştürdüklerini ifade ederek, “2016 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumunu düzenledik.

2017 yılında da yarışmamızı, ‘Şiir dalında gerçekleştirmiş ve Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumunu da yarışmaya uygun olarak şiir konulu düzenlemiştik. Bugün de ilan ettiğimiz yarışmamızı, ‘Bursada İkinci Bir Zaman Daha Vardır başlığı ile makale dalında başlatıyoruz. 3 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek yarışmamızın katılım koşullarını belediyemizin web sitesinden ilan ettik, tüm yarışmacılarımız web sitemizden ulaşabilirler. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından tüm edebiyatseverleri, yarışmamıza davet ediyorum. Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinliklerinin bir diğer ayağı olan sempozyumu da Haziran ayı içinde gerçekleştireceğiz.  Birbirinden değerli edebiyatçıların Tanpınara yazdığı makalelerin sunulacağı sempozyumun ardından ise bugün başlattığımız Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının ödüllerini dağıtacağız. Ayrıca davetli ve başvurulu yazıların kabul edileceği ‘Tanpınar Zamanı isimli dergimizi de hazırlıyoruz. Yılda bir yayınladığımız dergimiz de inşallah haziran ayındaki sempozyumda dağıtılacak” diye konuştu.  

DÜNDAR: “AHMET HAMDİ TANPINARI GELECE�E TA�IYORUZ”

Düzenledikleri etkinlikler ile yaşadığı dönemde kıymeti anlaşılamamış, eserleri ve fikirleri ‘sukut suikastine  uğramış Ahmet Hamdi Tanpınbarı geleceğe taşıdıklarını dile getiren Başkan Dündar, “Sahip olduğumuz değerler ancak sorumluluk ve kararlılıkla geleceğe taşınır. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak yarışmalarımız ve etkinliklerimizle bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların hedefine ulaşması, teveccüh görmesi ile daha güzel çalışmaları ortaya koyuyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının da bir yarışma olmaktan çıkıp etkinliğe dönüşmesi bunun bir örneğidir” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak yarışmanın organizasyonu yürüttüklerini ancak işin yükünü jüri üyelerinin çektiğine vurgu yapan Başkan Dündar, sözlerine şöyle devam etti: “Yarışmamıza destek veren Kıymetli Jüri Üyelerimiz Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Baki Asiltürk, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Denize çok teşekkür ediyorum.Ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanat Üniversitesine rektör olarak atanan jüri üyemiz Prof. Dr. Handan İnciyi de tebrik ediyorum.” 

Yarışmanın Jüri Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman da yaptığı konuşmada Ahmet Hamdi Tanpınarın hayattayken değerinin anlaşılamadığına vurgu yaparak, “Maalesef ki bu değerli edebiyatçımızın değeri ölümünden sonra anlaşılmıştır. Özellikle 1970lerden sonra Tanpınar hakkında 50den fazla bilimsel  nitelikte kitap ortaya çıkmıştır. Bine yakın makale yazılmıştır. Osmangazi Belediyesi tarafından 18 yıldır düzenlenen yarışma ve sempozyum da Tanpınar gibi değerli bir edebiyatçının değerini ortaya çıkartıyor. Tanpınarın hayatında ve de edebiyat macerasında Bursanın ayrı bir yeri vardır. Bursanın Tanpınara sahip çıkması bir anlamda ona olan vefa borcunu yerine getiriyor” dedi.

Yarışmanın diğer jüri üyesi Metin Önal Mengüşoğlu ise Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının bir parçası olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yazılacak makaleleri okumak için şimdiden sabırsızlanıyorum. Çok güzel makalelerin ortaya çıkacağından eminim. Bu yarışma her yıl olduğu gibi Türk edebiyatına yeni kalemlerin kazandırılmasına vesile olacaktır” diye konuştu. 

Yarışmanın bir başka jüri üyesi İhsan Deniz de, yaptığı konuşmada eli kalem tutan herkesi yarışmaya katılmaya davet etti.  

Bu yılki yarışmada, birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye, 5 bin TL, mansiyon alanlara ise 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. 


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık