Başkan Yılmaz Öğrencilerin Sahur Sofrasında

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerinin sahur sofrasına konuk olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gençlere menemen yapmanın püf noktalarını uygulamalı olarak anlattı.

Başkan Yılmaz Öğrencilerin Sahur Sofrasında
  • 29 Mayıs 2019, Çarşamba 7:26

Yiğitler Mahallesinde ikamet eden, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Bölümü Öğrencisi Yasin Yüksel, Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Recep Can Ege, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Necdet Sefa Aktaş  ve Mekatronik Bölümü Öğrencisi Furkan Sunay, Yıldırım Belediye Oktay Yılmazı sahura davet etti. Gençlerin davetini kırmayan Başkan Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Tarık Köse ile birlikte öğrencilerin evine konuk oldu.

‘İNANCIMIZI PEKİŞTİRİYORLAR

Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Başkan Yılmaz, gençlerle birlikte olmanın kendisini öğrencilik yıllarına götürdüğünü söyleyerek, “Yurt arkadaşlığı, ev arkadaşlığı hayatımızda unutmayacağımız, en güçlü dostlukların kurulduğu dönemlerdir. Bu dönemde yenilen yemekler, paylaşımlar hayatımızın en güzel anılarıdır. Kardeşlerimizin bu daveti ile işte bu günler aklıma geldi. Öğrenci evinde sahur yapmak, onlardan daha çok bizi mutlu etti. Sadece kendi ikballeri ile ilgilenmeyen yaşadıkları şehir ile ilgili sorumluluk duyan, ülkesinin istikbali, milletinin geleceği ile ilgili tasalar taşıyan, düşünen, milli ve manevi değerleri özümsemiş gençlerimiz, gelecekle ilgili inancımızı perçinlerken, 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarımıza olan bağlılığımızı da güçlendiriyor” dedi.

UYGULAMALI TARİF

Kendisi de makine mühendisi olan ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Yılmaz, gençlerin  sorunlarını cevapladı. Öğrencilerin, neden Yıldırım gibi zorlu bir ilçede göreve talip olduğu sorusuna Başkan Yılmaz, “Zıtlıklar kardeştir. Zorluklar aynı zamanda bir çok kolaylığı da içerisinde barındırır. Evet, Yıldırımda yapısal sorunlar bir çok ilçeye göre daha fazladır. Çözümü daha fazla vakit alacaktır. Ancak Yıldırımda komşuluk ilişkileri, samimiyet, paylaşma, kanaat gibi, önemli hasletlerimiz de aynı oranda güçlüdür. İşte bu bizim en büyük gücümüz. Biz zorluklarımızı bu hasletlerimizle atlatacağız, sorunlarımızı bu şekilde çözeceğiz”  ifadelerini kullandı. Sohbetin ardından Başkan Yılmaz, öğrencilerle birlikte mutfağa girerek sahur sofrasının hazırlanmasına yardım etti. Başkan Yılmaz, öğrencilere menemen tarifini uygulamalı olarak gösterdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık