Avrupalı Öğrenciler Gürsu Armudunu Dalından Topladı

Türkiye'de üretilen armudun yüzde 60'ının karşılandığı Gürsu'ya gelen Avrupalı öğrenciler, ağaçlarından tek tek armut toplamanın keyfini yaşadı.

Avrupalı Öğrenciler Gürsu Armudunu Dalından Topladı
  • 01 Ağustos 2019, Perşembe 6:22

Türkiyede üretilen armudun yüzde 60ının karşılandığı Gürsuya gelen Avrupalı öğrenciler, ağaçlarından tek tek armut toplamanın keyfini yaşadı.

Uluslararası Gönüllü Çalışma Programı kapsamında Gürsuda bulunan Avrupalı öğrenciler, doğa ve çevreye duyarlılık kazanmak amacıyla armut hasadına katıldı.

Avrupanın dört bir yanından Türkiyeye gelen öğrenciler, Gürsudaki armut hasadına katıldı. Gürsu Belediyesinin misafiri olan 16 öğrenci, örf ve adetleri öğrenmenin yanında ilçenin en önemli gelir kaynağı olan armudunun hasadına da katıldı. Ellerine aldıkları kovalarla merdivene tırmanan öğrenciler, en iyi armudu bulmak için çaba sarf etti. Merdivene çıkmayı göze alamayan öğrenciler ise, uzun boylarının avantajını kullanarak ağaçların altlarından armutları topladı. Topladıkları armutları kova kova taşıyan Avrupalı öğrenciler, armutları tek tek seçerek kasalara da yerleştirdi. Yıllardır armut toplayanları aratmayan öğrenciler, keyifli bir gün geçirmenin tadını yaşadı.

Türkiyeye 70 milyon liranın üzerinde katma değer sağlayan Gürsuda yetişen armudu gelen misafirlere tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yurt dışından gönüllülük faaliyetleri programı kapsamında Gürsumuzda ağırladığımız öğrencilere, Gürsunun tarımını, doğasını, tarihini, örf ve adetlerini yerinde gösterip yaşatıyoruz. Bugün armut bahçesindeyiz. Bu kardeşlerimize armudun ekiminden budamasına, sulamasından toplamasına kadar hepsini yerinde birebir gösteriyoruz. Türkiyede yaşayan vatandaşlarımızın bile köyle ilişkisi olmayanlarının olduğunu biliyoruz. Herkesin bir tarlaya bahçeye özlemi varsa, bu kardeşlerimizin biraz daha fazla var. Çünkü armudundan şeftalisine, zeytininden kirazına kadar hiçbir ağacı görmeyen öğrenciler geliyor. Buraya geldiğinde şeftaliyi ve armudu dalından kopararak onun hazzını yaşıyor. Bunları burada görmelerinin çok güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Burada yaşadıklarını ülkelerine gittiklerinde anlatarak turizmimizin gelişmesine katkı sağlayacaklardır diye konuştu.

Armudu dalından toplamanın keyfini yaşayan öğrenciler, Güzel ve güneşli bir günde böyle bir etkinlikte olmaktan mutluluk duyduk. Armutlar çok güzel. Bu deneyim bizler için çok farklı oldu. Rusyada havaların soğuk olmasından dolayı da böyle deneyimi hiçbir zaman yaşayamıyoruz diye konuştu.

7 farklı ülkeden gelen öğrenciler, armut hasadının haricinde ilçede yapılan diğer etkinliklerde de becerilerini sergilemekten geri kalmıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık