Millet İttifakından Bursada Gövde Gösterisi

Bursa, Millet İttifakı’nın iki liderini ağırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Bursa’da ortak miting gerçekleştirdi.

Millet İttifakından Bursada Gövde Gösterisi
  • 29 Mart 2019, Cuma 4:15

Bursa, Millet İttifakının iki liderini ağırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Bursada ortak miting gerçekleştirdi. Gökdere Meydanında düzenlenen mitingde Kılıçdaroğlu ve Akşener, Bursalılara seslendi.
Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, Mustafa Bozbey, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlunun konuşmalarını büyük coşkuyla dinledi.

BOZBEY: BURSANIN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE GELİYORUZ
Mitingde ilk konuşmayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey yaptı. Konuşmasına  “Artık bahara kavuşmak için gün sayıyoruz. Artık bu kenti birlikte yönetmek için gün sayıyoruz” diyerek başlayan Mustafa Bozbey, şöyle devam etti:  “Ulaşım ve trafik sorununun planlama ile nasıl çözüleceğini biz biliriz. İnsan için şehir planlaması ile kentsel dönüşümün nasıl yapılacağını da biz biliriz. Çevre sorunlarıyla baş etmeyi, Bursalıları temiz çevre, temiz hava, temiz suyla buluşturmayı biz biliriz. İş ve istihdam alanlarının nasıl geliştirileceğini biz biliriz. Köylünün, tarımda çalışanların, kooperatifçilikle ve destek vererek, insanca yaşayacakları gelire nasıl kavuşturulacaklarını biz biliriz. Birlikte yönetmeyi, katılımcı, şeffaf olmayı biz biliriz. Tüm bu sorunlar nasıl çözülür biz iyi biliriz. Çünkü, biz, bunların hepsini Nilüferde yaptık, sıra şimdi Bursada. Bizim ne yaptığımız ortadadır. Gidip doğru yere baksınlar, orada bir Nilüfer var. 20 yıllık bir başarı hikayesi orada duruyor. Yalanlar üretmeye, iftiralar atmaya gerek yok, bunlar ucuz yöntemler. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız işte örnek orda.” 
Bursanın ve Bursalıların adayı olarak, bütün Bursalıların oylarına talip olduğunu söyleyen Mustafa Bozbey, “Nilüferi, içinde yaşamaktan mutluluk duyulan bir ilçeye dönüştürdük. Nilüferi gülümsettik. Şimdi Bursayı da mutlu ve gülümseyen bir kent yapmak için geliyoruz” dedi. 

“BURSARAY VE TRAMVAY MİLLİ VE DİNİ BAYRAMLARDA ÜCRETSİZ OLACAK”
Asıl sorunlarının yatağa aç giren, işsiz ve mutsuz insanlar olduğunu ifade eden  Mustafa Bozbey, insanları mutlu edecek projelerini de  şöyle anlattı: “Ulaşım bir kamu hizmetidir, kâr için yapılmaz. Biz, Bursalıları ucuz ulaşıma kavuşturmaya geliyoruz. Ulaşım, ilk ve ortaokul öğrencilerine okula gidiş gelişlerinde ücretsiz olacak. 90 TL olan indirimli abonman 60 TL, 165 TL olan normal abonman 120 TL olacak. Bursaray ve tramvaylar dini ve milli bayramlarda ücretsiz olacak. Su en temel haktır. Biz, evlere suda yüzde 25, işyerlerine yüzde 20 indirim müjdesiyle geliyoruz. Kadınlara mikro krediyle, iş olanakları oluşturmaya geliyoruz. Halk kartla dertlere derman olmaya geliyoruz. Tek bir çocuk yatağa aç girmesin, analar, babalar evlatlarının cebine üç kuruş harçlık koyabilsin diye geliyoruz.  Bizim bu şehirde gittikçe büyüyen dertlerimiz var. Biz bu sorunlara derman olmanın peşindeyiz.”
Yapılacak bütün işlerde katılımcı, şeffaf olacaklarını, hesap vereceklerini  söyleyen Mustafa Bozbey, “Biz Bursanın kaderini değiştirmeye geliyoruz. Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. Bahar da gelecek, yüzümüz de gülecek” diyerek sözlerini tamamladı.

AKŞENER: O KULAĞI ÇEKİN
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yaptığı konuşmayla alanı dolduranları coşturdu. Bursada 4 yıl parasız yatılı okulda okuduğunu söyleyen Meral Akşener, “Milletimizden aldıklarımızı ödeyebilmek için bu yola çıktık ve iyi ki de Bursada okumuşum. Çünkü Bursa Türk bayrağı demektir. Çünkü bayrağımız kırmızı rengini Murat Hüdavendigarın kanından almıştır. Emirsultanın Buhara yolculuğundan hilalini almıştır, Osmangazi Hanın yolculuğundan yıldızını almıştır. Bursa öyle bir şehirdir ki çinilerinin içine ezan sesi sinmiştir. Bursa öyle bir ruhaniyetli şehirdir ki Evliya Çelebiye şiir yazdırmıştır” diye konuştu.
Türkiyenin bir yerel seçim süreci yaşadığına dikkat çeken Meral Akşener şöyle konuştu: “Bu meydandaki fotoğrafı görenler bize her türlü iftirayı, her türlü tehdidi, her türlü hakareti yapacaklar. Boşverin bu bir yerel seçim. Dikkat ederseniz Mustafa Bozbey sadece Bursaya ne yapacağını, nasıl hizmet edeceğini anlattı, projelerinden bahsetti. Olması gereken bu. Genel seçimlere yönelik tek kelime etmedi. Cumhur İttifakının mensuplarına, genel başkanlarına tek kelime etmedi. İşte Millet İttifakı bu anlayışla kuruldu  ve Cumhur İttifakının içinde yer alan MHP seçmenine de AKPye oy veren seçmene de ‘Kardeşimizdir canımızdır kanımızdır demeye devam etti, devam edecek. Ama onlar ne yaptı, sabah akşam iftira attılar. Bana PKKlı dediler. Kandille sözleşme imzaladığımı söylediler. Hadi oradan be.”
Meral Akşener sözlerini Bursalılara şöyle seslenerek tamamladı: “O kulağı çekeceksiniz, çünkü size ihanet etti. Milli iradeye ihanet etti. Çekin o kulağı ki tekrar milli iradeye saygı duysun. Gencecik, umutsuz üniversite mezunu, hakkı yenen, geleceği,umudu çalınan gençlerimize ihanet etti. Anneler çekin o kulağı ki, o çocukların gözünün içine bakabilsin.

KILIÇDAROĞLU: BOZBEY BURSADA YAŞAMAYI AYRICALIKLI HALE GETİRECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yoğun alkış ve tezahürat altında konuşmasını yaptı.
Mustafa Bozbeyin çalışmalarıyla, Nilüferde yaşamayı bir ayrıcalık haline getirdiğine dikkat çeken CHP lideri, “Mustafa Bozbey, Nilüferde yaptığını bütün Bursada hayata geçirecek. Göreceksiniz 5 yıl içinde beton Bursa deği,l yeşil Bursa olacak. Eski tarihi kimliğine kavuşacak Bursa” dedi.
Bozbeyin Bursada çok önemli çalışmalar yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “ Mustafa Bozbey, İnegölde çok önemli projeler gerçekleştirecek. İnegöl neden Avrupanın en büyük mobilya merkezi olmasın? Neden Avrupanın dünyanın haberi yok İnegölden? Orada uluslararası fuar düzenleyecek Mustafa Bozbey. Mobilya tasarımcıları gelecek dünyanın her tarafından. Bursa sadece tarımı, kültürü, tarihiyle değil mobilyasıyla da dünyanın en önemli kenti olacak. Kim yapacak bütün bunları? Mustafa Bozbey yapacak. İnanarak söylüyorum Mustafa Bozbey  yapacak.”
Kılıçdaroğlu, Mustafa Bozbeyin kentin bütün sorunlarına hakim olduğunu ve hepsini tek tek halkla birlikte çözeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Mustafa Bozbey, hava kirliliğinden tutun çevre sorunlarına kadar hepsini çözecek. Bursada yaşamanın ayrıcalığını hep birlikte göreceğiz. Seçildikten sonra siz de denetleyeceksiniz ben de denetleyeceğim. Siz de diyeceksiniz ki Şu vaadi vermiştin yerine getir, ben de diyeceğim ki Şu vaadi vermiştin yerine getir.”
“Beka sorunu” tartışmasına da değinen CHP Genel Başkanı, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin beka sorunu var demek Türkiye Cumhuriyetinin geleceği yok anlamına gelir. Sizin Türkiyeden haberiniz yok. Türkiye Cumhuriyeti, bölgenin en güçlü devletidir. Ekonomisiyle, nüfusuyla bölgenin  en güçlü devletidir” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Türkiyeyi yeniden güçlü saygın, demokrasisi gelişmiş bir ülke haline getireceklerini de vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye bölgesinin en güçlü ülkesidir. Türkiye üretimden koparılmadığı sürece herkesin çalıştığı işinin aşının olduğu, huzurlu bir Türkiye olduğu sürece hiçbir beka sorunu yoktur. Bunu söyleyenler vatandaşları korkutarak oy almak istiyorlar” diye konuştu.

MUSTAFA BOZBEYİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇECEĞİZ”
Herkesi sandığa gidip oyunu kullanmaya davet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gideceğiz sandığa oylarımızı kullanacağız. Mustafa Bozbeyi  belediye başkanı  seçeceğiz. Bursayı görecekler, Türkiyeyi  görecekler. Güzel işler nasıl yapılır, öğrenecekler. Sandığa giderken sizden isteğim elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle kullanın. Bir kibir abidesi oturuyor sarayda, herkesi aşağılıyor. Sizin millet olarak o kibir abidesine ders vermeniz lazım. Sandığa gideceğiz ve bir ders vereceğiz. ‘Yeter artık demeniz lazım. Mustafa  Bozbey ‘Her kuruşun hesabını vereceğim dedi. Bunu yapacak bir siyasetçi için en büyük onurdur, her kuruşun hesabını vermek. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kimsenin ötekileştirilmediği, kavga etmediği, kentin caddelerinde sokaklarında huzurlu insanlar olsun istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI LİDERLERLE BİRLİKTE  HALKI SELAMLADI
Mitingin sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bütün belediye başkan adaylarıyla birlikte sahneye çıktı. İki lider, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Kamil Mehmet Acaroğlu, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın,  Orhaneli Belediye Başkan Adayı İsmail Asa, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Orhangazi Belediye Başkan Adayı İsmail Yılmaz, Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, Mudanya Belediye Başkan Adayı Hayri Türkyılmaz, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel, Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir, Kestel Belediye Başkan Adayı Yıldıray Atlı, İznik Belediye Başkan Adayı Kenan Karakaş, Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner, Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, Harmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet  Tufan, Keles Belediye Başkan Adayı Ali Işık, CHP ve İYİ Parti Bursa Milletvekilleri, eski Milli Eğitim Bakanı Turhan Tayan, CHP PM Üyeleri ile birlikte halkı selamladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık