Şahika Ercümenin Dünya Rekoru Denemesi Ertelendi

Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümenin rekor denemesi olumsuz hava şartları nedeniyle yarına ertelendi.

Şahika Ercümenin Dünya Rekoru Denemesi Ertelendi
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 14:52
Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümenin rekor denemesi olumsuz hava şartları nedeniyle yarına ertelendi.
Milli sporcu Şahika Ercümenin, Cumhuriyetin 95. yılına ithafen, Burdurun Yeşilova ilçesine bağlı Salda Gölünde gerçekleştireceği Kadınlar Paletsiz Değişken Ağırlık Göl Dünya Rekoru denemesi olumsuz hava koşulları nedeniyle yarına ertelendi.
Serbest dalış dünya ve Türkiye rekortmeni, milli sporcu Şahika Ercümen, Saldada tek nefeste tüpsüz ve paletsiz dalış yaparak, ekibiyle tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekoru kırmaya çalışacak. Dalış saati ise yarın saat 11.30 olarak belirlendi.

Önce güvenlik
Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, hava güneşli sıcak olmasına rağmen suyun üstünde çok fazla rüzgar olduğunu kaydetti.
Teknelerin üzerinde durmanın çok zor olduğunu ve bu nedenle tekneleri kıyıya çekmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ucuzal, Risk olacak, risk almak istemiyoruz. Önce güvenlik. Yarına erteleme kararı aldık. Yarın hava çok güzel. Değişiklik olmazsa sabah hava çok güzel oluyor. Bugün 11.00 olarak belirlediğimiz dalış saatini yarın 30 dakika ileri alarak 11.30 yapıyoruz. Bütün zamanlarımız bir saat öne alınacak dedi.

Çok iyi motive oldum
Şahika Ercümen ise rekora çok iyi hazırlandığının altını çizerek, bugünkü yaşananların yarın kıracakları rekorun anısı olacağını bildirdi.
Hava şartlarını hakemlerin kararıyla dalışa uygun olmadığını belirlediklerinin altını çizen Ercümen, Hava şartları çok uygun değil. Yarın güzel bir havada dünya rekorunu ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Son haftamız çok iyi geçti. Fiziksel şartlar biraz zorlayıcı. Benim daldığım yerlerdeki su 7 derecelerde. Su altı epey soğuk. Psikolojik olarak iyiyim ancak bu gecikmeler biraz etkileyip duraksatıyor. Yeni bir güne motive bir şekilde başlayacağız. 1 yıldır hazırlandığımız rekoru kıracağı ifadelerine yer verdi.

Rekoru 10 metre geçme hedefi
55 metrelik başka bir sporcuya ait dalış rekorunu 10 metre daha ileriye taşımayı hedefleyen Şahika Ercümen, Hava şartlarına bağlı olarak değişebilir ama biz dünya rekorunu en az 10 metre ile kırmayı hedefliyoruz. Rekorlar kırılmak için bence. Çalıştıktan sonra olabilecek şeyler. Antrenmanlarda çok fazla derinlere daldık. Şu an hedefimiz bu dünya rekorunu 10 metre geliştirmek dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık