Gülhabar Barajı Turizme Kazandırılıyor

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Gülhabar Barajının turizme kazandırılacağı bildirildi.

Gülhabar Barajı Turizme Kazandırılıyor
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 16:53
Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Gülhabar Barajının turizme kazandırılacağı bildirildi.
Bingöl Belediyesi proje biriminden yapılan açıklamada, Fırat Kalkınma Ajansına (FKA) sunulan ‘Gülbahar Barajının Turizme Kazandırılması Fizibilite Projesinin kabul ediği aktarıldı.
288 hektarlık gülbahar barajında uygulanacak projeyle kent turizmine önemli katkıda bulunacağı vurgulanan açıklamada, alanın tamamen dönüştürülmesiyle birçok etkinlik yapılabileceği ifade edildi.
Açıklamada, “Fırat Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Fizibilite Desteği programı kapsamında kabul edilen projemizle Gülbahar barajı çevresini turizme kazandırmayı hedefliyoruz. 288 hektarlık alanda sosyal tesis görsel tasarım ve proje planları, kamp alanı, su sporları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, liman, iskele, oturma alanları, piknik ve mesire alanları, otopark, güvenlik merkezi, yeşil alan düzenlemesi, çok amaçlı tesis, tiyatro ve konserler için açık hava sahnesi, sportif faaliyetler için okçuluk, futbol, voleybol, tırmanma, ip parkuru, boyatopu gibi alanlar, taş evler, çeşme, wc ve duşluklar yer alacak Havza çalışma planları ve fizibilite raporları hazırlanacakdenildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık