Hünerli Eller Sıfır Atık İçin Çalışıyor

'Sıfır Atık' projesine Bursa'dan büyük destek... Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK bünyesinde 500 bin adet bez torba üretimini başlattıklarını söyledi.

Hünerli Eller Sıfır Atık İçin Çalışıyor
  • 01 Şubat 2019, Cuma 7:20

 

BURSA ?? Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Sıfır Atık projesine destek vermek amacıyla BUSMEK bünyesinde 500 bin adet bez torba üretimini başlattıklarını söyledi.

 

Bursanın daha yaşanabilir bir kent olması hedefiyle çalışmalarına yön veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK Erikli Kurs Merkezini ziyaret ederek, bez torba üretimi yapan eğitmen ve kursiyerlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık projesi kapsamında, 1 Ocak 2019 itibariyle naylon poşet kullanımına kısıtlama getirildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bez torba dağıtacağımızı, bu bez torbalarla naylon poşet kullanımı noktasında önemli bir ihtiyacı gidereceğimizi ve ‘Sıfır Atık projesine destek vereceğimizi ifade etmiştik. Erikli Kurs Merkezinde fedakârca bu üretimi gerçekleştiren kursiyerlerimizle bir araya geldik. Daha önce Küçükçalık firmasından temin ettiğimiz bez kumaşları, kursiyerlerimiz torbaya dönüştürüyor. Burada yoğun bir gayret ve işbirliğini görüyoruz” diyerek, projeye emek veren kursiyerlere teşekkür etti.

BUSMEKte üretim 2 ay sürecek

Başkan Aktaş, BUSMEKin hayatları güzelleştirdiğini belirterek, “BUSMEK hayatlara dokunurken ve istihdama katkı sağlarken, böyle sosyal projelere de ciddi destek veriyor. Kurumumuz adına bir fayda da üretmiş oluyoruz. Burada çok minik bir maliyetle büyük bir faydayı ortaya çıkardık. Üretilen 500 bin torbayı da farklı vesilelerle dağıtma imkanına sahip olacağız. Ocak başında başlayan ve Şubat sonuna kadar sürecek olan, 2 aylık hummalı bir çalışma var burada… Daha sonra da kursiyerlerimizi mini bir tatille ödüllendirmeyi düşünüyoruz. ‘Sıfır Atık projesine Bursa olarak büyük destek vermekten dolayı son derece mutluyuz” diye konuştu.

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz da Başkan Aktaş ile birlikte kursiyerleri ziyaret etti.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık