ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU...

ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU...

ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU...
  • 28 Ocak 2020, Salı 1:01

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun 8. Olağan Toplantısı’na katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Yavaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkı, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Yürütme Kurulu üyeleri, Opera Sanatçısı Burak Bilgili, Sivil Toplum Kuruluşları ile akademisyenler katıldı.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN BAŞKENT KİMLİĞİ VURGUSU

Ankara’nın kültür mirasından müzik kültürüne, şehrin fiziki şartlarının sanatsal olarak iyileştirilmesinden çocuk haklarına, eğitim kurulu kurulmasından halk danslarının tanıtılmasına kadar pek çok konunun ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şehrin her alanda Başkent kimliğine yaraşır düzeye erişmesi için ortaya hedefler koyduk. Bu amaç doğrultusunda üniversiteler ve kentteki pek çok paydaşla iş birliği içerisinde çalışmalara başladık. Bu çalışmaların temelinde ‘Kentin Başkent Kimliği’ni Ankara ile özdeşleşecek eserler, faaliyetler ve uygulamalara yer vermeliyiz. Ankara’mızı sadece ülkemizde değil tüm dünyada bilinir ve hak ettiği derecede saygın bir yere getirme yönündeki hedeflerimize ulaşmak için el birliğiyle çaba harcamalıyız.”

Dünyaca ünlü Opera Sanatçısı Burak Bilgili ise kentte sanatsal çalışmalara ağırlık verilmesi konusundaki görüşlerini paylaşarak, özellikle çocuklara yönelik müzik eğitiminin yaygınlaştırılması için neler yapılabileceği, çocukların müzik eğitimi konusunda dünyada uygulanmış olan bazı başarılı eğitim metodları, solo, koro ve orkestra müzik çalışmalarına katılmalarının sağlanmasının önemine dikkat çekti. Dünyadaki örnekleri anlatarak, deneyimlerini anlatan Bilgili, “Bu eğitimler hem çocuklara sahne tecrübesi kazandıracak hem gelişimlerine ve özgüvenlerine olumlu etkileri olacak” dedi.

Başkent'e ve Başkentlilere dair pek çok konunun sunumlarla birlikte görüşüldüğü toplantıda, Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu’na sunulması önerilen hususlara ve yapılması önerilen çeşitli çalışmalara ilişkin görüşler de değerlendirildi.


HA HABER AJANSI

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık