Zeydan Karalar, “Adana Mutfağı Çok Daha Ünlü Hale Gelebilir.”

Zeydan Karalar, “Fuarlarımız, karnavallarımız ve festivallerimiz Adana’mızın tanıtımına önemli katkı sağlıyor, gücümüzü artırıyor.

Zeydan Karalar, “Adana Mutfağı Çok Daha Ünlü Hale Gelebilir.”
  • 29 Nisan 2019, Pazartesi 8:20

 Zeydan Karalar, “Fuarlarımız, karnavallarımız ve festivallerimiz Adanamızın tanıtımına önemli katkı sağlıyor, gücümüzü artırıyor.”

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adananın gastronomik ve tarihsel değerlerinin iyi tanıtılması halinde, dünyaca ünlü bir kent haline gelebileceğini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, kebabın çok önemli bir değer olduğunu ancak Adana mutfağının kebaptan ibaret olmadığını, çok sayıda başka zenginliklerinin de bulunduğunu kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gurme 2019 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarının açılışına katıldı. Açılışa Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve kent protokolü ile misafirler katıldı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 4 gün boyunca katılımcıların ağırlanacağı fuarın açılışında konuşan Zeydan Karalar, Adanadaki bu tür etkinlikleri, organizasyonları gördükçe gelecek adına umutlandığını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Sanayide, tarımda, tarih ve doğa turizminde lider kent olmamız gerekirken, zenginliklerimizi yeterince kullanamadığımızı görüyorum. Adana potansiyel enerjisini kinetik enerjiye dönüştürmek zorundadır. Bununla ilgili son 3 yıldır ciddi bir atak başlattığımızı söyleyebilirim. Lezzet Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, çeşitli konulardaki fuarlar Adanamızın gücünü artırıyor, tanıtımına katkı sağlıyor” dedi.

LEZZET FESTİVALİ TANITIMA ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

Adananın yiyecek içecek konusunda sadece kebaptan ibaret olmadığını, kebabın çok önemli değer olmasıyla beraber, farklı lezzetlerin, dışarıdan gelenlerce çok beğenildiğini belirten Zeydan Karalar, “İnsanlar İtalyaya pizza yemeye gidiyor. Allah aşkına, Adananın Gaziantepin, Antakyanın lahmacununun yanından bile geçebilir mi en güzel pizza. Adanada İspanyadan gelen bir heyete nohutlu dolma ve içli köfte yedirdik. Lezzetine doyamadılar. Sosyal medyalarında paylaştılar ve kısa sürede milyonlarca beğeni aldığını gördük. Bizim o kadar çok zenginliğimiz var ki, gastronomi konusunda çok daha ünlü bir kent haline gelebiliriz. Lezzet Festivalini Sayın Valimiz akıl etti. Son 3 yılda Lezzet Festivalimiz  aracılığıyla dünyanın tanıdığı bir kent olduk. Adana artık adliye olaylarıyla değil, bu tür güzelliklerle anılıyor. Bu tür etkinlerimizin sayısını, kapasitesini artırmak zorundayız. Bu konuda destek vermeye devam edeceğiz. Lezzet Festivalinin toplantısında Adananın tarih ve gastronomi konusundaki değerlerinin UNESCO Dünya Kültürel Mirası sayılması ve böyle tescil edilmesi için çaba gösteriyoruz ve bu yolda gereken neyse yapacağız” diye konuştu…


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık