Yıldırımlı Miniklere Yangın Ve Deprem Eğitimi

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerde afet bilincini oluşturmak amacıyla okullarda tatbikatlı uygulamalarla eğitimler veriliyor.

Yıldırımlı Miniklere Yangın Ve Deprem Eğitimi
  • 16 Mart 2019, Cumartesi 7:25

Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve gönüllülerden oluşan Yıldırım Arama-Kurtarma ekibi “Deprem Haftası” nedeniyle Karapınar YIL-MEK Okul Öncesi Sınıfı öğrencilerine eğitim verdi. Deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini yetkililerden uygulamalı olarak öğrenen minikler, deprem, sel, yangın gibi tehlikelerden korunma yollarını, afet çantasını hazırlamayı, deprem anında yapılması gereken Çök-Kapan-Tutun hareketini ve afet sonrası ev ve bina tahliyesinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi aldılar. Program kapsamında düzenlenen tatbikatta ise ders sırasında meydana gelen depremde hemen sıraların altına saklanan öğrenciler, depremin ardından hızla olay yerini tahliye ederken çocukların öğrendiklerini bilinçli bir şekilde uygulamaları dikkat çekti. Deprem tatbikatının ardından Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma ekipleri tarafından minik öğrencilere yangın öncesi ve sonrasında alınması gereken önlemler hakkında da bilgiler verilirken, minikler okul bahçesinde sivil savunma ekiplerince oluşturulan kontrollü yangını tüplerle uygulamalı olarak söndürdü.

‘BİLİNÇLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLİYORUZ

Türkiyenin deprem ülkesi olduğu gerçeğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Doğal afetlerle mücadele konusunda iki aşamalı çalışma yürütüyoruz. Afetlerdeki zararı asgari düzeye indirmenin en önemli yolu bu konuda insanlarımızı bilinçlendirmekten geçiyor. Bu doğrultuda okullarımızla, sivil toplum kuruşlularımızla ortaklaşa bilinçlendirme toplantıları düzenliyoruz. İkinci aşamada ise afetler sonrasındaki zararları azaltmak için hazırlık yapmak. Yıldırım Belediyesi, gerek personel gerekse ekipman olarak da afetlere karşı 7/24 hazır durumda. Bu tatbikatı düzenlemedeki temel amacımız olası bir afet sırasında eksik ve aksak yönlerimiz varsa afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gereken çalışmaları öncelik sırasına göre ve ahenkli bir şekilde yürütmektir” diye konuştu. Öte yandan Yıldırım Belediyesi olarak yaşanması muhtemel afetlere karşı oluşturdukları afet yönetim merkezi, afet planı ve arama kurtarma ekibi ile sürekli teyakkuz halinde olduklarını aktaran Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi Afet Yönetim Merkezinde Yıldırımın dört farklı noktasında yerleştirdiğimiz deprem izleme ve ölçüm istasyonlarımızda, olabilecek zemin hareketlerinin dijital ortamda verisini elde ediyoruz. Depreme karşı zemin hareketlerini ölçen bir sistemimiz mevcut. Elbette yer kabuğunun çok altında gerçekleşen hareketleri önceden öngörme imkanı bulunmuyor. Sistemimiz yüzeyde olabilecek zemin hareketleri hakkında bize hem veri sağlıyor hem de zemin kaymaları ile ilgili bilgi veriyor” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık