Yargıtay Başkanı Cirit Fetih Müzesini Ziyaret Etti

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye'nin gururu olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret etti.

Yargıtay Başkanı Cirit Fetih Müzesini Ziyaret Etti
  • 03 Ocak 2019, Perşembe 13:05

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiyenin gururu olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini ziyaret etti.

Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, birbirinden önemli ziyaretçileri kendine çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar siyaset, sanat, akademi ve spor dünyasından birbirinden önemli isimlerin ziyaret ettiği Fetih Müzesinin son konuğu Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindeki heyete Fetih Müzesi hakkında bilgiler verdi. Müze ziyaretine ilk olarak Osmanlı Devletinin kuruluşundaki önemli olayların anlatıldığı tabloları inceleyerek başlayan Cirit, ardından Bursanın fetih gününü yansıtan panoramik resmin olduğu kubbe bölümüne çıktı. 692 yıl öncesinin tasvir edildiği sanatsal çalışmaları hayranlıkla inceleyen Cirit,  Fetih Müzesinden çok etkilendiğini söyledi. 

Fetih Müzesinin adını sıkça duyduğunu ve bu güzel eseri ziyaret ediyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Cirit, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinin adını sıkça basında duyuyordum. Bursaya yapmış olduğum ziyarette de bu eseri görmek istedim. Gerçekten çok etkileyici bir eser olmuş. Gerek mimarisi gerekse sanatsal öğeleri ile çok güzel ve özel bir eser ortaya çıkmış. Adeta tarihe yapılan bir yolculuk gibi oldu benim için. 692 yıl öncesine giderek Bursanın fethini yaşadım sanki. Burası bir müzenin yanı sıra tarihimizden bilgiler sunan bir okul olmuş. Bu eseri ülkemize kazandıran başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibini tebrik ederim” dedi.

Müze içinde ziyarete açılan Diriliş Ertuğrul Dizisi Kostüm ve Aksesuarları Sergisini de gezen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirite Başkan Dündar, ziyaretin anısına Osman Gazinin tahta oturuşunu temsil eden bir biblo hediye etti.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık