Van Büyükşehirin Hasta Nakil Hizmeti Yüzleri Güldürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘hasta nakil’ hizmeti ile bakıma muhtaç hastalara büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor.

Van Büyükşehirin Hasta Nakil Hizmeti Yüzleri Güldürüyor
  • 09 Ocak 2019, Çarşamba 7:25

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘hasta nakil hizmeti ile bakıma muhtaç hastalara büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor. 

Hastalığından dolayı sağlık kuruluşlarından sürekli olarak tedavi alması gereken vatandaşlar için büyük önem arz eden ulaşım, Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ücretsiz sağlanıyor. Bu çalışmalar kapsamında Karşıyaka mahallesinde ikamet eden Böbrek yetmezliği ve diyaliz hastası 64 yaşındaki Ayşe Polat, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerce evinden alınarak Özel Diyaliz Merkezine götürüldü. Haftanın 3 günü diyalize girmek için evinden alınan Polat, diyalizin ardından yeniden hasta nakil aracı ile evine götürülüyor. 

‘OMUZUMDA TAŞIDIĞIMI BİLİYORUM

Diyaliz hastası eşini yıllardır büyük sıkıntılarla diyaliz merkezine ulaştırdığını ifade eden Mehmet Beşir Polat, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Polat, ‘‘Daha önce çok sıkıntılar yaşıyorduk. Eşimin haftada üç gün diyalize girmesi gerekiyordu. Evden bin bir zorlukla omuzumda minibüse taşıdığımı biliyorum. Kendisi de bu zorluklardan dolayı çok üzülüyordu. Şimdi günü geçmeden Büyükşehir Belediyesi ekipleri evimize gelerek sedye ile ambulansa taşıyorlar. Emeği geçen Başta Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Çok çok teşekkür ediyorum dedi. 

EVDE BAKIM HİZMETİ DE DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesinin, nakillerin yanı sıra yatalak hastalara yönelik evde sağlık hizmetleri de devam ediyor. 

Sağlık hizmetlerinden hasta ve hasta yakınlarının büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Selim Elhansu ‘‘1 doktor, 3 hemşire 2 acil tıp teknisyeni, 1 yaşlı bakım teknikeri, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 sosyolog, 2 ambulans ve 3 ambulans şoförü ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Hastalarımızın tedavisi için haftanın belirli günlerinde evlerine giderek tedavilerini yapıyoruz. Yine bu hastaların hastanelere ulaşımlarında da ambulans desteği sunuyoruz. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımızda (0432) 222 12 34) numaralı hattı arayarak bize müracaatta bulunabilirler ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık