Türel: 3. Etap Raylı Sistemde Mart Ayında Yolcu Taşımayı Hedefliyoruz

3. Aşama Raylı Sistem Projesi’nde Varsak-Otogar etabında deneme sürüşlerinin başladığını belirten Başkan Menderes Türel, Mart ayında yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Türel: 3. Etap Raylı Sistemde Mart Ayında Yolcu Taşımayı Hedefliyoruz
  • 28 Ocak 2019, Pazartesi 6:30

“Antalyaya artık metro yakışır”

3. Aşama Raylı Sistem Projesinde Varsak-Otogar etabında deneme sürüşlerinin başladığını belirten Başkan Menderes Türel, Mart ayında yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi. Türel, “Antalyaya çok önemli projelerin kazandırılması yönündeki gayretlerimiz 2019 sonrasında da devam edecek. Biz söz veriyorsak yaparız. Bu dönemde de artık Antalyaya metro yakışır” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya Konyalılar Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği Bamya Çorbası etkinliğinin konuğu oldu. Etkinliğe Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı. Etkinlikte dernek üyelerine seslenen Başkan Türel, Antalyada birçok ilke imza atmış olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. İlk belediye başkanlığı döneminde Antalyanın havaalanı girişinin mezbelelik halde olduğunu hatırlatan Türel, “Ne peyzaj ne yeşil alan vardı. Antalyanın trafiği kilitlenmişti. Kanalizasyon sadece Antalyanın üçte birinde vardı. Bazı belediye başkanları alt yapı işlerini pek tercih etmezler. Çabuk unutulur. Ama biz istisnayız çünkü memleketin geleceğini düşünüyoruz. Alt yapıyı yaptığımızda şehrin geleceğini kurtarıyoruz. Onun için her yerde Antalya kazanacaksa Menderes Türel dünden kaybetmeye razıdır dedim” şeklinde konuştu.

3. Etap Raylı Sistemde Mart ayında yolcu taşımayı hedefliyoruz

3. Aşama Raylı Sistem Projesinde 16 kilometrelik Varsak- Otogar etabını çalışır hale getirdiklerini belirten Türel, “Deneme seferlerimiz akşam saatlerinde yapılıyor. Mart ayında yolcu taşımayı hedefliyoruz. 18 kilometrelik Meydan-Expo ikinci etap raylı sistem hattını 5.5 ay gibi bir sürede tamamlamıştık. Bu bir dünya rekorudur. 2018 Eylül ayı gibi de 3. Etapta Varsak hattına kazma vurduk. 16 kilometrelik 3. Etabın birinci bölümünde trenler yürümeye başladı. 4-4.5 ay gibi bir sürede tamamlayarak adeta kendi kırdığımız dünya rekorlarını yeniliyoruz” dedi.

27 kavşak tamamlandı

Bu dönem Antalyada 27 katlı kavşağın kendi dönemlerinde hizmete girdiğini belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “Hemen yanımızda Antalyanın en büyük kavşağı Gıyaseddin Keyhüsrev katlı köprülü kavşağı var. 4 katlı bir kavşak. 2 kilometre yer altı tünel yoluyla önemli bir kavşak hizmetidir. İlk dönemimde Antalya tarihindeki ilk katlı köprülü kavşakları da Antalyalıların desteğiyle kazandırmıştık. 4 ay gibi kısa bir sürede hizmete sokmuştuk.  Antalya trafiğinin kilitlendiği bölgelerde rahatlama sağlamıştık. Bir taraftan hafif metro dediğimiz çağdaş toplu ulaşım aracı raylı sistemini de Antalyaya çok büyük bir hızla getirebilmeyi başardık.”

Antalya bizim olduğumuz dönemlerde kazanmış

İlk döneminde hayata geçirdiği 11 kilometrelik raylı sistem hattına bu dönem 44 kilometre daha eklediklerini söyleyen Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “55 kilometreye çıkan bir raylı sistem ağı yaptık. Varsakdan bindiğinizde isterseniz Tıp Fakültesine, isterseniz Adliyeye, isterseniz Araştırma Hastanesine, isterseniz Işıklara, isterseniz havalimanına, isterseniz ver elini Aksuya, istediğiniz her yere raylı sistemle gidebileceksiniz. Biz Antalyada görev yaptığımızda Antalya bu hizmetleri görmüş. Ama olmadığımız dönemde maalesef hizmet noktasında Antalya bir arpa boyu ilerleyememiş. Görevde olmadığımız 2009-2014 arasında, ilk dönemde hizmete soktuğumuz 11 kavşağa bir tane kavşak, 11 kilometrelik raylı sistem hattına bir kilometre dahi ekleyemediler. Dolayısıyla Antalya bizim olduğumuz dönemlerde kazanmış. Ama maalesef bizim olmadığımız dönemlerde kaybetmiş. 5 senede adeta 15 sene kaybetmiş.”

Bu seçimde Antalyanın geleceğine imza atılacak

31 Mart seçimlerinin önemine işaret eden Başkan Türel, “Antalyanın geleceğine imza atacağımız bu seçimi çok iyi düşünüp değerlendirmemiz gerekiyor. Antalyanın kazanmasını sağlayacak bir tercihin bu şehrin geleceği açısından çok önem taşıdığını ifade etmek isterim. Geçmişte yaptıklarımız yani referanslarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. Söz verdiklerimizden fazlasını yapmışız. Bu nedenle vatandaş nezdinde de karne notumuz fevkalade” diye konuştu.

Artık Antalyaya metro yakışır

Başkan Menderes Türel, Antalyaya çok önemli projelerin kazandırılması yönündeki gayretlerinin 2019 sonrasında da devam edeceğini vurgulayarak, “Biz söz veriyorsak yaparız ama yapamayacağımız bir şeye de söz vermeyiz. O yüzden ben bu dönemde de artık Antalyaya metro yakışır. Büyük limandan- Lara Kunduya, bir kolu da Varsaka uzanan yerin altından 25 kmlik bir metro hattına çok hızlı bir şekilde başlamayı düşünüyoruz. Soruyorum. Bunu bizden başka kim Antalyaya kazandırır” diye konuştu.

Altaydan övgü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Başkan Menderes Türelin Antalyaya çok önemli hizmetleri olduğunu söyleyerek, “Başkanımız çok güzel hizmetler yapıyor. Hepiniz adına teşekkür ediyorum. Çünkü Antalya tüm Türkiye için önemli bir şehir. Özellikle geçen yıl yaşadığımız ekonomik krizde turizm yerlerinin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Antalyanın bu şahlanışı Antalyanın bu güzelliği inşallah Türkiyenin şahlanışına çok önemli bir katkı veriyor” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık