Tarihi Antep Sokakları Hayat Buldu!

BİR YIL İÇERİSİNDE 872 METRELİK CEPHE RESTORE EDİLDİ KUDEB, 2018 yılı içerisinde Kozluca Mahallesi’nde Çitçi, Külhan, Sakıp ve Durdu Çıkmaz sokaklarında 872 metrelik cepheyi restore etti.

Tarihi Antep Sokakları Hayat Buldu!
  • 22 Ocak 2019, Salı 7:25

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro (KUDEB) Daire Başkanlığı tarafından yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Tarihi Antep Sokaklarına olan özlemi dindirdi, şehrin tarihi dokusuna yeniden can verdi.

 

   BİR YIL İÇERİSİNDE 872 METRELİK CEPHE RESTORE EDİLDİ

KUDEB, 2018 yılı içerisinde Kozluca Mahallesinde Çitçi, Külhan, Sakıp ve Durdu Çıkmaz sokaklarında 872 metrelik cepheyi restore etti. 120 adet binanın çatısında, sokağa bakan cephelerinde, bahçe duvarlarında, kapılarda, doğramalarda, cumbalarda; 12 adet dükkanın ahşap vitrinlerinde, saçaklarında restorasyon çalışmasını tamamlayan KUDEB, mevcut asfaltı kaldırarak, gelişen teknolojisi doğrultusunda elektrik, telefon, internet, doğal gaz hatları yeniledi, yer altına aldı. Yollar, doğa dostu bazalt taşlarla döşenerek daha sağlıklı bir mahalle alt yapısı oluşturuldu.

SABUN-PEKMEZ MÜZESİ İLE PARA MÜZESİ YAPILACAK

Eyüboğlu Mahallesindeki tescilli taşınmaz kültür varlığı 13 odalı konağın restorasyonu yapıldı, fonksiyonuna uygun “Konuk Evi” olarak yaşanılan bir mekan haline getirildi. Konuk Evinin yanında yer alan Eyüboğlu Konağında restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyonun tamamlanmasıyla “Yaşayan Antep Evi” kompleks bir yapı olarak hizmet verecek.  Eski Öğretmenevinin, Anadolu Arkeoloji Enstitüsü olarak projelendirildi, proje, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Anadolu arkeolojisinin veri tabanı niteliğindeki enstitü, araştırmacıların hizmetine sunulacak. Arkeoloji dünyasının faydalanabileceği, akademisyenlerin ve öğrencilerin çeşitli araştırmalarını yapabileceği, uluslararası bilimsel yayınların, makalelerin dijital ve basılı olarak yer aldığı Dünya standartlarında bir merkez haline dönüştürülecek. Sabun Hanın, Sabun-Pekmez Müzesi ile Merkez Bankasının Para Müzesi olarak projeleri hazırlandı.

Rumkalenin turizmde yerini alabilmesi amacıyla “Kıyı ve Çevre Düzenleme Projesi”, “Rumkale Teleferik Projesi” önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Sam köyündeki Samhanın restorasyonu yapılarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) Kültür Merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Yavuzeli ilçesinde bulunan Dolmen Kaya Mezarlarının Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi yapılarak kültür rotasına alındı.

 







HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık