Sorunların Çözümü İçin Bıkmadan, Yorulmadan Mücadele Edeceğiz

Dünya Engeliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Sorunların Çözümü İçin Bıkmadan, Yorulmadan Mücadele Edeceğiz
  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 9:10

3 Aralık dünya Engeliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm Edirnelileri engellilerin farkında olmaya davet etti. Gürkan, “Bugüne özel güzel bir slogan yazmış arkadaşlarımız. Herhangi bir Aralıkta değil her Aralıkta birlikteyiz diyerek birlikte yaşamayı vurgulamışlar. Sorunları ve yapılması gerekenleri hepimiz biliyoruz, ancak bu zor, uzun ve zahmetli bir süreç. Maalesef bugünden yarına tüm engelleri kaldırmak mümkün olmuyor. Bunun yüzlerce, binlerce nedeni var. Planlamayla ilgili nedenler, ekonomik nedenler, yapım, imalat süreçleriyle ilgili nedenler var. Ama bunlardan en önemlisi, düşüncelerle ilgili, zihniyetle ilgili, bakış açısıyla ilgili nedenler var. Aslında proje yapmak kolay, imalat yapmak çok zor değil, finans bulmak imkansız değil ama o bakış açısını, o düşüncedeki değişiklikleri düzenlemeye çalışmak gerçekten hepimizi en çok yoran, en çok zorlayan, en çok başarısız olduğumuz konu. Bir türlü o bakış açısındaki istediğimiz hızı yakalayamıyoruz” dedi.

Sabah işe gelirken yaşadığı bir olayı paylaşan Gürkan, “Sabah işe gelirken şoför arkadaşım yaya geçidinde durdu, yayalara yol vermek istedi. Tam yayalar geçerken, bizim arabanın sağından başka bir araç adeta jet hızıyla geçerek neredeyse bir felakete yol açıyordu. Bunu şunun için anlatıyorum, bu kadar basit bir konuda dahi toplum olarak birbirimize sevgiyi, dayanışmayı, yardımlaşmayı göstermiyorsak başka hangi konularda göstereceğiz o yüzden Edirnede yaklaşık 5 yıldır, uğrunda mücadele ettiğimiz bir arpa boyu da olsa önemli mesafeler kaydettiğimiz engelli sorunlarının çözümünde bıkmadan, yorulmadan koşmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Biliyorsunuz kamu kurumlarında ve özel kurumlarda belli bir oranda engelli çalıştırma zorunluluğu var. Biz istiyoruz ki yüzde 2lerde yüzde 3lerde olmasın, yüzde 10lara çıkarılsın. Yüzde 10lara çıkarılsın ki üretimi birlikte yapalım, hem de bu işin kalkınmasına öncelik edelim Türkiye olarak”  diye konuştu.

“TÜM İNSANLARIN ORTAK SORUNUDUR

Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Kavak da 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, kutlama günü olmadığını belirterek, “Bugün sorunların ve çözümlerin konuşulduğu bir gündür. Yaşadığımız sorunlar sadece kendimizin değil, ailemizin, çevremizin, toplumun, kısaca tüm insanların ortak sorunudur. Engelli olmamız, çeşitli nedenlere bağlıdır. Normal bir hayat sürmemiz, ancak toplumsal duyguların artmasıyla mümkündür. Bizlere acıma duygularıyla yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Engellilerin üretime ve sosyal hayata katılması, sorunların çözümünde çok önemlidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, engelli vatandaşlar isteklerini ve yaşadıkları zorlukları kâğıda yazarak sorunlarına farkındalık oluşturmak için balonlara bağlayarak gökyüzüne bıraktı.

                 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık