Setbaşı Kütüphanesi Yenilenen Yüzüyle Hizmette

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çatısından zeminine kadar sil baştan yenilenen Setbaşı Şehir Kütüphanesi, modern görünümüyle yeniden kitap kurtlarını ağırlamaya başladı.

Setbaşı Kütüphanesi Yenilenen Yüzüyle Hizmette
  • 02 Şubat 2019, Cumartesi 7:35

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çatısından zeminine kadar sil baştan yenilenen Setbaşı Şehir Kütüphanesi, modern görünümüyle yeniden kitap kurtlarını ağırlamaya başladı.

Bursada 1954-1960 yılları arasında dönemin Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından yaptırılan, 1958 yılındaki Kapalıçarşı yangınından zarar gören esnaf için alt kat pasaj üst kat ise nikah dairesi olarak planlanan ve 11 Eylül 1998den bu yana Setbaşı Kütüphanesi olarak hizmet veren sivil mimari örneği yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenilendi. Çalışmalar kapsamında çatının gereken yerlerinde ve yağmur oluklarındaki onarımlar, ahşap saçaklar, pencere imalatları ve kapı imalatlarının onarımları yapıldı, yenilenmesi gerekenlerin değişimi tamamlandı. Güvenlik kamera sistemi, hırsız alarm sistemi ve yangın algılama sistemlerinin montajları yapılarak yapı kullanıcılar için daha güvenli hale getirildi. Yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başlayan kütüphaneyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kitapseverlerin en önemli noktalarından biri olan kütüphaneyi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Aktaş da üye oldu

Kütüphanede ders çalışan ve kitap okuyan gençlerle ayaküstü sohbet de eden Başkan Aktaşın, Setbaşı Şehir Kütüphanesine üyelik kaydı da yapıldı. Bilginin sürekliliğinin ancak yazıyla sağlanabileceğini ifade eden Başkan Aktaş, “Uygarlık bugünkü seviyeye, kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi birikimi sayesinde ulaşmıştır. Hiç şüphesiz ki kütüphaneler birer bilgi ve kültür hazinesi olarak insanlığın gelişimine büyük katkılar sağladı. Dolayısıyla; bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır” dedi.

2750 kişiye bir kütüphane

TÜİK verilerine göre Türkiyede 29 bin kütüphane bulunduğunu ve 2 bin 750 kişiye bir kütüphane düştüğünü hatırlatan Başkan Aktaş, yapılan çalışmalarla kütüphanelerden yararlanma oranının sürekli arttığını vurguladı. Büyükşehir bünyesindeki kütüphaneleri sürekli geliştirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Şehbenderler Konağı Kütüphanesi, Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi, Alipaşa Oyuncak Kütüphanesi, Hançerli Medresesi Fatma Sultan Kütüphanesi, Görükle Gençlik Merkezi Kütüphanesi ve yenilenen yüzüyle hizmete açtığımız şehir kütüphanesi ile 6 merkezde kütüphane hizmeti sunuyoruz. Bunun yanında merkeze uzak ilçelerimizde de gezici kütüphanemizle okurlara ulaşıyoruz” diye konuştu.

Geniş koleksiyon

Yenilikçi kütüphanecilik anlayışı doğrultusunda 22 bin kitabın bulunduğu e-kitap arşivi oluşturulduğunu kaydeden Başkan Aktaş, Büyükşehir bünyesindeki kütüphanelerde 89 bin 863 basılı materyal olmak üzere e kitaplarla birlikte 111 bin 863 eserlik koleksiyona sahip olduklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl kütüphanelerden 3 bin 212 üyenin 41 bin 295 adet ödünç kitap hizmeti aldığını ifade eden Başkan Aktaş, “Kütüphaneler şube müdürlüğümüz, farklı kurum ve ihtiyacı olan okullara kütüphane kurulması aşamasında, gelen talepler doğrultusunda bağış kitaplar da gönderiyor. Özellikle okullarda çocukların kitap sevgisi kazanması, ufkunu genişletebilmesi ve bilgi okuryazarı bireyler yetiştirilmesi kapsamında gereken tüm destekler sağlanıyor. Başta da belirttiğim gibi tüm amacımız isteyen herkesin kitapla buluşmasına yardımcı olmaktır. Bu amaç doğrultusunda yenilenen şehir kütüphanemizin de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script, facebook-jssdk));

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık