Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonu Hizmete Açıldı

Gemlik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan “Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonu” törenle hizmete açıldı.

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonu Hizmete Açıldı
  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 8:30


Gemlik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan “Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonu” törenle hizmete açıldı. Gündüzleri Şükrü Şenol Ortaokulu ile Şehit Cemal İlkokulu, geceleri mahalle halkının faydalanacağı tam donanımlı olarak yapılan spor salonu, öğrencilerin de olumsuz hava şartlarından etkilenmeden spor yapma imkânı verecek. 800 metrekare alana inşa edilen salon, 150 kişilik tribün kapasitesiyle 9 ayda tamamlandı. Voleybol, hentbol ve basketbol sporlarını bünyesinde barındıracak olan salonun yapım bedeli ise 1 milyon 228 bin TL.
  15 Temmuz Darbe Girişiminin sembol şehitlerinden Abdullah Tayyip Olçokun annesi Nihal Olçokun da katıldığı açılış törenine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezlinin yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ve yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
  Öğrencilerin Halk oyunları gösterileri ile başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Şükrü Şenol Ortaokul Müdürü Rezzak Aslan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve ekibine teşekkür ederek 15 Temmuz Şehitlerinden Abdullah Olçokun isminin sonsuza kadar okullarında yaşatılacak olmasından gurur duyduklarını söyledi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Bugün çok anlamlı bir açılıştayız. 15 Temmuz şehitlerimizden Abdullah Tayyip Olçokun ismini vermiş olduğumuz spor salonu açılışını gerçekleştirdik. Daha 16 yaşında hain darbe girişimine karşı durmuş ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde şehit edilmişti. Gelecek kuşaklarımız, gençlerimiz örnek alsınlar, gelecekte onlara da görev düştüğünde seve seve bu ülke için canlarını verebilsinler diye biz o ismi ilçemizde yaşatalım istedik. Çanakkale Savaşında da aynı yaşta gençler cepheye sürülmüştü. Her karış toprağın şehit kanlarının olduğu aziz vatanımızın şehitleri bizim gönlümüzde, şehirlerimizde yaşatılıyor. Daha önce de 15 Temmuz şehitlerimizden Ömer Halis Demirin ismini bir bölge parkımıza, aile sağlığı merkezimize ve bulvarımıza vermiştik. Bugün de Abdullah Tayyip Olçak ismini ilçemizde yaşatmış oluyoruz. Akşamları bu salonu mahalle halkı kullanacak. Gündüzde 2 okulumuz bu salondan faydalanacak. Burada inşallah uluslararası düzeyde sporcularımız yetişecek dedi. Başkan Yılmaz, önümüzdeki haftalarda da Semanur Erdoğan ve Naim Süleymanoğlu Spor Salonların hizmete açılacağının müjdesini vererek, Gemliki bir spor kenti haline getirmek ve yeni sportif başarılar elde etmek için gerekli olan tesisleşme çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
  15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçokun annesi Nihal Olçok da, Hayatta olmak ile yaşamak aynı şey değildir. Yaşamak başka bir şeydir. Abdullahı 14 Temmuzda kimse tanımıyordu. Ama 16 Temmuzda herkes tanıyordu. Yaşamak böyle bir şeydir. Dünyada evladınıza her şey verebilirsiniz. Birini tokatlamak istediğinizde iyi bir smaç atın. Birisini tekmelemek istediğinizde futbol topuna daha hızlı vurun. O yüzden spor bizi bir sürü şeyden alıkoyar. En başta kötü alışkanlıklardan korur. Spor hocalarına daha fazla iş düşüyor diye konuştu.
  Ardından okul öğrencileri Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaza çiçek takdim etti. Başkan Yılmaz da, şehit annesi Nihal Olçoka çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti. Dualarla kurdelesi kesilen Şehit Abdullah Olçok Spor Salonu hizmete açıldı.
  





SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık