Sağlam Konutta Osmangazi İmzası Soğanlı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ve özellikle Marmara'da son günlerde meydana gelen depremler, sağlam ve depreme dayanıklı konutların önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Sağlam Konutta Osmangazi İmzası Soğanlı
  • 21 Aralık 2018, Cuma 12:35

Türkiyenin çeşitli bölgelerinde ve özellikle Marmarada son günlerde meydana gelen depremler, sağlam ve depreme dayanıklı konutların önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Osmangazi Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan ve depreme dayanıklı konutlarıyla, sosyal yaşam alanları ve düzenli yerleşimiyle

Türkiyeye örnek ‘Soğanlı Kentsel Dönüşümü projesinde riskli alanda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ideal gösterdiği zemin artı 5 kat olarak inşa edilen ve 1769 konut ile 202 dükkandan oluşan ‘Soğanlı Kentsel Dönüşümünün rezerv alanında yaşam başlarken, buradaki konutlara riskli alandaki binalarda oturan yüzlerce vatandaşın taşınması sağlandı. Riskli alanda boşaltılan binalar ise can güvenliğini tehdit etmemesi adına hızla yıkılıyor.  

“Depremin büyüklüğünden çok, yaşadığımız konutlardan korkmalıyız” diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ülkemizin deprem konusunda yaşadığı acı tecrübeleri ve deprem kuşağında yer aldığımız gerçeğini hiçbir zaman unutmuyoruz. Son günlerde de şehrimizde ve çevre illerde depremler meydana geldi. Osmangazi Belediyesi olarak yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarının önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bizler, kentsel dönüşümü deprem kuşağında olduğumuz için önemsiyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle kentsel dönüşüm konusu şehircilik yatırımlarımızın en önemli maddesi. Dönüşümde ilk hedefimiz olası bir depremde riski azaltacak konutlar oluşturmak” dedi.

 “NE KADAR GÜVENLİ KONUT O KADAR SAĞLIKLI YAŞAM”

Göreve geldikleri 2009 yılından bugüne kadar şehrin birçok noktasında imar planlarını uyguladıklarını ve şehri yenilediklerini ifade eden Başkan Dündar, “Göreve gelmemizin ardından Hamitler, Güneştepe ve Yunuseli, Demirtaş, Panayır başta olmak üzere Osmangazinin birçok noktasında 32 bin bina yapıldı. Ne kadar güvenli konut, o kadar sağlıklı yaşam. Bizler de bu anlayışla şehrimizi yenileyerek bu güvenli şehri oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, depreme dayanıklı konutlar inşa etmek. Allah bizleri depremlerden korusun” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİ KONUTLARA SAHİP OLMASI”

Soğanlının rezerv alanında hayata geçirilen çalışmanın sağlıklı dönüşüme örnek olduğuna ve vatandaşların bu konudaki taleplerinin önünü açtığına dikkat çeken Başkan Dündar, “Rezerv alanda inşa edilen konutlarda 80 santimetre çapında beton enjeksiyonla zemin güçlendirmesi yaptık. Riskli alandaki çalışmalar başladığında aynı uygulama orada da yapılacak” diye konuştu. Dündar, bugüne kadar 76 parsel ile anlaşma sağlandığını, 65 binanın yıkılarak bölgedeki temizleme ve yıkım çalışmalarının da devam ettiğini vurguladı. Dündar, “Vatandaşımızın mağdur olmadan, öncelikle güvenli konutlara sahip olmaları amacındayız. Bunun yanı sıra, yeşili ve sosyal yaşam alanlarıyla vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek örnek dönüşüme bir halka daha eklemek istiyoruz” dedi.

Dönüşüm konusunda yerel yönetimlere özel sektörün de destek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Dündar, “Biz, yaptığımız çalışmalarla kentsel dönüşümde özel sektörün önünü açacak, dönüşümün lokomotifi olacak projeler üretiyoruz. Güvenli konutlar, güvenli yaşam alanları inşa etmek hepimizin başlıca amacı olmalıdır” diye konuştu.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık