Osmangaziden Dünya Kadınlar Günü Konseri

Osmangazi Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği 'Kadın Eli Değmiş Şarkılar' konserinde Dilek Türkan, dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

Osmangaziden Dünya Kadınlar Günü Konseri
  • 08 Mart 2019, Cuma 7:20

Osmangazi Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği ‘Kadın Eli Değmiş �arkılar konserinde Dilek Türkan, dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

 

Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen konserde Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Dilek Türkana kemençede Derya Türkan, piyanoda Baki Duyarlar, kontrbasta Erdal Akyol, udda Enver Mete Aslan ve perküsyonda Mehmet Akatay eşlik etti. Bursalıların büyük ilgi gösterdiği konserde, müziğin kültürel zenginliğini en güzel şekilde aktaran sanatçılar dinleyenleri mest etti. İlham aldığı Neveser Kökdeş ve Leyla Saz gibi önemli isimlerin yanı sıra kendi şarkılarını da seslendirme imkanı bulan Türkan, konser sonunda Bursalı müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.

 

Osmangazi Belediyesi olarak kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarını sağlamak adına önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, “Kadınlar bizim toplumumuzun ve ailemizin temelidir. Osmanlıdan günümüze kimlik zenginliği yaşayan ülkemizde kadınlar erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmiştir. Unutmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatunu, Halide Edip Adıvarı, Halime Çavuşu bizim kadınlarımızdır. Bizlerde bu özel günü ‘Kadın Eli Değmiş �arkılar ile anmak istedik. Değerli sanatçımız Dilek Türkan ve dinleyicilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konser sonunda ise Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, Dilek Türkan ve beraberindeki sanatçılara çiçek takdim etti.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık