Osmangazide Tiyatro Zamanı

Osmangazi Belediyesi tarafından tiyatronun yaygınlaştırılması ve vatandaşların sanatla bütünleştirilmesi amaçlanarak geleneksel hale getirilen Meslek Tiyatroları Festivali başladı.

Osmangazide Tiyatro Zamanı
  • 25 Nisan 2019, Perşembe 9:38

Osmangazi Belediyesi tarafından tiyatronun yaygınlaştırılması ve vatandaşların sanatla bütünleştirilmesi amaçlanarak geleneksel hale getirilen Meslek Tiyatroları Festivali başladı. Bu yıl 3üncüsü düzenlenen festivalin ilk oyunu Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu tarafından sahnelenen Kuru Gürültü oldu.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl büyük ilgi gören Meslek Tiyatroları Festivali, görkemli bir prömiyer ile perdelerini açtı. Festivalin açılış gününde Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencileri, William Shakespearein ölümsüz eseri Kuru Gürültü adlı oyun ile seyircisiyle buluştu. Evlenmek üzere olan genç bir kızın atılan iftiralar sonucunda yaşadığı olayların konu edindiği oyun, seyircilerden tam not aldı. Akpınar Kültür Merkezini dolduran sanatseverler, gösteri sonunda tiyatrocuları ayakta alkışladı.

Meslek Tiyatroları Festivalinin açılışını gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülşah Cebelli Öncel ile Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, sahne alacak ekiplere plaket takdim etti. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda yönetmen ve oyunculuk yapan Hülya Karakaşa, Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Gülere, Balıkesir Sanat Merkezi Genel Yönetmeni Onur Ayana, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dionysos Şenlikleri Koordinotörü Rasim Aşına katılım sertifikası verildi.

24 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, Limak Enerji Grubu, Ordu Barosu, İzmir Tabip Odası, Bursa Tabip Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, Beltan Vibracouistic, Bosch Bursa ve Oyak Renault tiyatro toplulukları sahne alacak. Akpınar Kültür Merkezinde sahnelenecek oyunlar ücretsiz olarak seyirci ile buluşucak. Festival sonunda, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Oyun ve Jüri Özel Ödülü dallarında ödüller verilecek.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık