Osmangazi Meydanı Projesi Bursa Kamuoyuna Tanıtıldı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın yıllardır ihtiyaç duyduğu ve merakla beklediği Osmangazi Meydanı projesini kamuoyuna tanıttı. Osmangazi Meydanı, sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, otoparkı ve aktivite alanları ile Bursa'nın yeni marka değeri olacak.

Osmangazi Meydanı Projesi Bursa Kamuoyuna Tanıtıldı
  • 10 Mart 2019, Pazar 7:20

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursanın yıllardır ihtiyaç duyduğu ve merakla beklediği Osmangazi Meydanı projesini kamuoyuna tanıttı. Osmangazi Meydanı, sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, otoparkı ve aktivite alanları ile Bursanın yeni marka değeri olacak.

Başkan Dündar, 2 bin araçlık otoparkı bulunan yeni meydanı şehrin buluşma noktası olarak lanse ederken, Bursa denilince akla Osmangazi Meydanı gelecek. Ayrıca Ulubatlı Hasan Bulvarında trafiği yer altına alıyoruz. Osmangazi Meydanı ile Demiryolu ve Merinos birleşiyor. Muhteşem bir görüntü ortaya çıkıyor dedi. 

Osmangazi Belediyesinin kente değer katacak yatırımlarından olan Osmangazi Meydanı Projesi, tüm detaylarıyla Bursa basınına tanıtıldı. Osmangazi Meydanının tanıtım toplantısı Mercure Otelde yapıldı. Bursadaki yerel ve ulusal medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği Osmangazi Meydanı Tanıtım Toplantısına TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç ile Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu ile davetliler katıldı.

DÜNDAR: “ŞEHİRLER MEYDANLARI İLE ANILIR”

Dev projenin tanıtım toplantısında sözlerine, “Hemşehrilerimizin heyecanla beklediği, istediği büyük bir projeyi paylaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyerek başlayan Dündar,“Meydanlar, kimine göre yaşam tarzının, kültürün, ekonomik gelişmişliğin, yaşamın renklerinin sembolü; kimine göre de insanların bir araya geldiği, şehir kimliğinin oluştuğu yerler. Nasıl tarif edersek edelim, şehirleri şehir yapan meydanlarıdır ve şehirler meydanları ile anılır. Biz de göreve geldiğimizde bu düşünce ile yola çıktık. Bursanın çöküntü alanı haline gelmiş merkezini yeniden canlandıracak, hem bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek hem de Bursamıza değer katacak gerçek bir meydan projesi için çalışmalarımızı başlattık. Bölgeye bakarak ‘Buraları nasıl yıkacaksınız başkan diyenler oldu. ‘Yüzlerce esnaf nasıl ikna olacak , ‘Bu kadar binayı yıkmak kolay mı? dediler. Biz, o gün inancımızı ortaya koyduk ve bu inancımızda da sebat ettik. Çünkü, Bursanın ihtiyacı olan gerçek meydan için vizyonumuz da, sabrımız da ve tüm bu çalışmalara yetecek planlı ve güçlü bir bütçemiz de vardı. Esnafımızla bir araya geldik, projemizi ve kararlılığımızı onlarla da paylaştık sonrasında yoğun bir kamulaştırma programı başlattık” dedi.

DÜNDAR: “143 MİLYONLUK KAMULAŞTIRMA YAPTIK”

Osmangazi Meydanı için yürüttükleri kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Proje alanında 84 bina yıktık, 22 bin 518 metrekare alan kamulaştırdık. 143 milyon 217 bin TL kamulaştırma bedeli ödedik. Proje için adım attığımız ilk günden itibaren, gerek yer sahipleriyle uzlaşma noktasında, gerekse bölgeden kiracı esnafın tahliye edilmesi sürecinde üstesinden kolaylıkla gelinemeyecek sorunlarla karşılaştık. Ancak sonuçta Bursa kazanacak dedik ve durmadık. Bugün de bu planlı ve kararlı çalışmanın sonucunu hep beraber görüyoruz. Kamulaştırmaları yürütürken eş zamanlı olarak da meydan planımızı yapmaya başladık. ‘Nasıl bir meydan olmalı?, ‘Bursalılar nasıl bir meydan istiyor? soruları çalışma stratejimizin temelini oluşturdu. Bunu hemşehrilerimize, şehir plancıları, meslek odaları, meclis üyelerimiz ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarına sorduk. Uzun çalışmalar sonucunda otoparkı, sosyal alanları, yeşil alanları ile Bursanın ihtiyacına cevap verebilecek bir Osmangazi Meydanı projesi ortaya çıktı” diye konuştu.

DÜNDAR: “BURSANIN MEYDAN İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

Osmangazi Meydanının fonksiyonlarını Bursa basınına açıklayan Başkan Dündar, Osmangazi Meydanının büyük bir bölümü sadece vatandaşlarımızın kullanabileceği gerçek bir meydan olacak. Alt ve üst mahallelerimizin kopukluğunu ortadan kaldıracak, Santral Garaj Bölgesi, Merinos Parkı ile bağlanacak. Meydanda yer alacak 500 kişilik nikah ve kokteyl salonu ile otopark sorunu olmayan alternatif bir mekan olacak. Meydan; konser, gösteri ve farklı etkinliklere imkan sağlayan açık bir sosyal tesis olacak. Ayrıca peyzaj düzenlemesiyle çevresi ile bütünleşen, kent merkezini süsleyen güzel bir görüntü ortaya çıkacak” diye konuştu.

DÜNDAR: “BÖLGE ULAŞIMI DA RAHATLATACAK”

Osmangazi Meydanının bölgedeki ulaşım ve otopark sıkıntısını ortadan kaldıracağını da ifade eden Dündar, “Osmangazi Meydanı; 1inci etabı 1500 2inci etabıyla birlikte 2000 araçlık kapalı yer altı otoparkı ile bölgenin mevcut ve gelecekteki otopark ihtiyacına cevap verecek. Proje ile; Ulubatlı Hasan Bulvarındaki doğu- batı trafik aksı yer altına alınacak, demiryolu altı ile şehrin üst kısmı birleştirilerek bütünlük sağlanacak. Park et-devam et uygulaması ile otoparka bırakılan araçlar sayesinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile şehir merkezine yüklenen araç trafiği de azalmış olacak. Hepimiz biliyoruz ki, okul gezileri, kültür turları gibi toplu yolculuklar öncesi belli saatlerde insanlar şehrin belirlenen noktalarında buluşmaya çalışırlar. İstedik ki bu tür geziler öncesi tur otobüsleri meydanımızın alt bölgesinde yer alan açık otoparka gelsinler ve şehrin tam orta noktası bu tür yolculukların başlangıç ve bitiş noktası olsun” ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: “KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖRNEK BİR PROJE”

Osmangazi Meydanının şehircilik felsefesi ile de öne çıkan bir proje olacağına vurgu yapan Başkan Dündar, “Şehrin çöküntü bölgesi ‘kentsel dönüşüm ile ayağa kalkacak. Bu anlamdaki en büyük katkımızı şöyle örneklendirmek istiyorum. Buraya meydan olmasaydı yer sahipleri kendi yerlerine eski imar planlarına göre 5 emsalli, yüksekliği sınırsız olan ticari alanlar yapabilecekti. Biz, yaptığımız çalışmalar ile bunun da önüne geçtik. Çünkü, dönüşüm sadece bina yıkıp bina yapmaktan ibaret değildir. Sadece ağaçlandırıp yeşillendirmek de değildir. Yaşanabilir şehirler oluşturmaktır,  Doğru ihtiyacı tespit edip doğru projeler üretmektir. 1 milyon fidanı nasıl diktiysek bu bölgeyi de yeşillendirip bir koru haline getirebilirdik. Ancak bu işin en kolay tarafı, biz vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda şehrimizin markası olacak bir meydan için çalışıyoruz. Biz şehrimizin ihtiyacı olan bir projeyi ortaya koyduğumuza inanıyoruz. 24 saat yaşayan, tüm şehrin buluşma noktası olacak, sosyal ve kültürel alanlarıyla yaşama değer katacak bir meydan için kolları sıvadık. Daha önce de başardık, şimdi de başaracağız. Sizlerin ve hemşehrilerimizin desteği ile meydanımızı Bursanın tam merkezine yapıyoruz.   Yakında temelini atacağımız meydanımız şimdiden Bursamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Dündar, konuşmasının ardından projenin mimarı Han Tümer Tekine söz verdi. Proje hakkında katılımcılara detaylı bilgiler veren Han Tümer Tekin, Bursanın dünya çapında bir meydana sahip olacağını söyledi.  

AKTAŞ: “BURSAYI MARKA PROJELERLE BULUŞTURUYORUZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Osmangazi Meydanının detaylı çalışılmış, sahada bütün tespitleri yapılmış, adım adım oluşturulmuş çalışmalar sonucunda ortaya çıkmış bir proje olduğunu dile getirerek, “Derdimiz, heyecanımız var. Bursanın tarihini ve talihini etkilemek adına ilçe başkanlarımızla beraber Bursayı yeni dönemde marka projelerle buluşup Osmanlıdan aldığımız mirası, daha ileriye taşımak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Osmangazi Meydanı Projesi de, Bursamıza değer katacak, kentimizi bir adım daha ileriye götürecek bir çalışma olmuş. Ben başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

ALA: “GÜZEL BİR PROJE, HARİKA BİR ŞEHİR İLE BULUŞUYOR”

İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ise konuşmasında şunları söyledi: “Sokaklarında dolaştığınız zaman tarihin size konferans verdiği kaç şehir vardır. Tarihi kültürel mekanların sizinle konuştuğu, her taşın size başka bir hikaye anlattığı, kendisini bulunduğu yere koyan ustalarla gurur duyduğunu fısıldayan kaç şehir vardır. Bursa uygarlığımızın hülasasıdır, özetidir. Bu şehre hizmet etme fırsatı bulabilmek bahtiyarlıktır. Gördüğüm gezdiğim hiçbir şehri Bursa ile kıyaslamak içimden gelmiyor. Bu kadar güzel bir projeyi harika bir şehirle buluşturmayı düşündüğü için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündara teşekkür ediyorum. 

ÇAVUŞOĞLU: “BURSAYI İMAR ETMEK HEPİMİZİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Osmangazi Belediyemiz, çöküntü alanı olan bu mevkide, mülkiyet sorunlarını çözüp, yapılaşma sürecinde birçok kesimden insanla istişare ederek herkesi memnun eden, vatandaşımızın önünden geçerken gönül rahatlığıyla bu meydanı yapana helal olsun diyebileceği bir proje ortaya çıkarmış. Bursayı imar etmek hepimiz için övünç kaynağı.Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündara kentimize değer katacak bu projenin ortaya çıkmasındaki emeklerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Başkan Dündar, davetlilere Osmangazi Meydanı Projesinin maketi üzerinde bilgiler verdi.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık