Orhaneli Göç Alan Bir Kent Olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, doğasıyla, tarihiyle ve kütürel değerleriyle büyük öneme sahip Orhaneli’de temaslarda bulundu.

Orhaneli Göç Alan Bir Kent Olacak
  • 19 Şubat 2019, Salı 14:00
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, doğasıyla, tarihiyle ve kütürel  değerleriyle büyük öneme sahip Orhanelide temaslarda bulundu. Bozbey, ilçede temaslarına başlamadan önce Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlunu makamında ziyaret etti. CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ve İYİ Parti Orhaneli Belediye Başkan Adayı İsmail Asa da ziyarette Bozbeye eşlik etti. Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile 20 yılı aşkın dostlukları olduğunu söyleyen Mustafa Bozbey, “15 yıldır ilçede verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da 15 yıl önce belediye başkanlığına adaylığını öğrenen ilk isimlerden birinin Mustafa Bozbey olduğunu söyleyerek belediye başkanlığı boyunca birçok konuda dayanışma içinde çalıştıklarını belirtti.
Bozbey ve beraberindekiler Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurluyu da makamında ziyaret etti.

“ORHANELİDE DEĞİŞİMİN BAŞLAYACAĞI GÜN BUGÜNDÜR”

Ziyaretlerin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İYİ Parti Orhaneli Belediye Başkan Adayı İsmail Asanın, Orhaneli Belediyesi Kına Evinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katıldı. İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlunun da katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey yöreyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Bozbey konuşmasına,“Bugün önemli bir gün, çünkü Orhanelide değişimin başlayacağı gün bugündür. Bugüne kadar Orhaneli ilçemizi yöneten belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun ama şimdi sıra İsmail Asaya geldi” dedi. Orhanelinin, Bursanın en çok göç veren ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Bozbey şöyle konuştu: “Orhanelinin gelişmeye ihtiyacı var, göç vermeye değil, göç almaya ihtiyacı var. Bugün Bursada 350 bini aşan Orhanelili nüfus var. Bursadaki Orhanelili nüfusu dağ bölgesini geçmiş. Neredeyse Orhanelinin 8-10 katı kente göçmüş durumda. Buradaki insanlarımız iş, aş kaygısından dolayı kente göçüyor. Bu göçü bizler tersine çevirmek zorundayız” dedi.

“ORHANELİNİN TARİHİ VAR”
Kente göçün önlenmesi için, değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bozbey, Orhanelinin değerlerini gün yüzüne çıkararak bu yörede yaşayanların gelirlerinin artırılacağını söyledi. Mustafa Bozbey, “Orhaneli ilçemizin çok önemli değerleri var. Öncelikle bir tarihi bir hikayesi var. 1920li yıllarda Kurtuluş Savaşı mücadelesinde bu yörenin insanı cebinden para toplayarak devletine 2 adet uçak satın alıp vermiştir. Orhaneli ilçemizi anlatırken buradan başlamak lazım” diye konuştu. Orhaneli ilçesinde jeotermal turizminin geliştirilmesi için de çalışmalar yapacaklarını söyleyen Mustafa Bozbey, böylece sağlık turizminin de ilçede yaygınlaşacağını belirtti.  
Tarım alanında da kooperatifçiliğe ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Mustafa Bozbey, bölgede yerli tohum üretimini de destekleyeceklerini belirtti. Bozbey, “Bugüne kadar belediye başkanları bir şekilde hizmet ettiler. Onlara teşekkür ediyoruz. Bizler eksik olanları yapmanın mücadelesini veriyoruz. 20 yıldır Nilüferde hizmetlerimizi yerine getirdik. Şimdi de Bursanın sınırlarına ‘Gülümseyin Bursadasınız yazmaya geliyoruz” dedi.  Mustafa Bozbey konuşmasını  “Bir belediye başkanı seçeceksiniz. Derdinizi dert edinen, sorunlarınızı çözen bir belediye başkanı olması lazım. Orhanelide İsmail Asa, Osmangazide Erkan Aydın, Harmancıkta da Ahmet Tufan arkadaşlarımız aday. Bizi seçeceğinize inanıyorum” diyerek tamamladı.

İSMAİL ASA PROJELERİNİ ANLATTI

İYİ Parti Orhaneli Belediye Başkan Adayı İsmail Asa da aday tanıtım toplantısında projelerini açıkladı. Asa, “Orhanelili mutsuz. Biz seçildiğimizde tarıma yönelik belediye bünyesinde oluşturulacak belediye şirketi ile seracılığı geliştireceğiz. Organik ürünlerimizi yetiştirip önce iç piyasaya göndereceğiz. Jeotermal kaynaklarımızla ilgili önemli çalışmalarımız var. Bütün köy muhtarlarına ait çalışma ofislerini oluşturacağız. Elleri öpülesi yaşlılarımız için de huzurevi açacağız” diye konuştu. Aday tanıtım toplantısının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ve Orhaneli Belediye Başkan Adayı İsmail Asa esnaf ziyaretinde bulunarak sorunları ve önerileri dinledi.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık