Müftülerden Fetih Müzesine Ziyaret

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret eden il ve ilçe müftüleri, dev yapıyı büyük bir hayranlıkla inceledi.

Müftülerden Fetih Müzesine Ziyaret
  • 28 Aralık 2018, Cuma 10:30

Osmangazi Belediyesinin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini ziyaret eden il ve ilçe müftüleri, dev yapıyı büyük bir hayranlıkla inceledi.

Bursanın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanın en panoramik tam müzesi olma özelliği ile kısa sürede yurt içi ve yurt dışında ilgi odağı olmayı başardı. Kasım ayı itibariyle 104 bin 919 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Fetih Müzesini, Bursa İl Müftüsü İzani Turan ile ilçe müftüleri de gezme imkanı buldu.

Yeşil bina özelliğine sahip müzede ilk olarak Osmanlı Devletinin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen müftüler, geleneksel çiniler, kütüphane, konferans salonları ve amfi sahne hakkında da bilgiler aldı. Daha sonra dev kubbeye çıkan müftüler, Bursanın tarihine ışık tutan eserin çok etkileyici olduğunu ifade etti.

Panorama 1326 Fetih Müzesinin çok önemli bir eser olduğunu belirten Bursa İl Müftüsü İzani Turan, “Osmangazi Belediyesinin şehre kazandırmış olduğu müzenin, özellikle çocuklarımızda tarih bilincinin oluşması için önemli rol oynayacağına inanıyorum. Bizler diyanet ve müftülük camiası olarak burayı görmekten dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Hem göze hem de gönle hitap eden bu dev yapıyı herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Gençlerimiz burayı gördüklerinde inanıyorum ki geçmişi ile iftihar duyacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık