Mudanya Uyum İçinde Geleceğe Taşınacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gün boyu süren Mudanya'daki sivil toplum kuruluşları ziyaretinde, yeni dönemde Bursa ve Mudanya'da hayata geçirecekleri çalışmaları anlattı.

Mudanya Uyum İçinde Geleceğe Taşınacak
  • 19 Aralık 2018, Çarşamba 9:20

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gün boyu süren Mudanyadaki sivil toplum kuruluşları ziyaretinde, yeni dönemde Bursa ve Mudanyada hayata geçirecekleri çalışmaları anlattı. Büyükşehir ve Mudanya Belediyeleri arasında zaman zaman yaşanan sıkıntıları ‘dişçi ve çark uyumsuzluğuna benzeten Başkan Aktaş, “İnşallah seçimlerden sonra Büyükşehirde ve Mudanyada AK Partili belediye başkanlarıyla uyum içinde Mudanyayı geleceğe taşıyacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğle saatlerinde çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla gittiği Mudanyada gecenin ilerleyen saatlerine kadar ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Mudanya programına Hasköy Mahallesinden başlayan Başkan Aktaş, burada mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlünün de eşlik ettiği programda daha sonra Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği ve Mudanya Spor Kulübünü ziyaret eden Başkan Aktaş son olarak ise Hal Kahvelerinde vatandaşlarla sohbet etti.

Sahil masrafsız düzenlenecek

Mudanyada özellikle sahil düzenleme projesinde yaşanan sıkıntılarla alakalı şikayetler aldıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin sahildeki yatırımıyla alakalı sorunlarının müteahhit firma kaynaklı olduğunu söyledi. Bu konunun kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Vatandaşımız haklı olarak düşünüyor. ‘Burayı yaparken bir sürü masraf yapıldı. Şimdi değişim için yeniden masraf yapılacak. Bu değişiklik için herhangi bir masraf ödenmeyecek. Hiç kuşkunuz olmasın” dedi.

Dişli-çark uyumsuzluğu

Bursaya hizmet noktasında siyasi ayrımcılık hiçbir zaman yapmadıklarını ve göreve geldikten kısa bir süre sonra Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmazı makamında ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, Mudanya ile Büyükşehir arasında zaman zaman yaşanan sorunları dişli - çark uyumsuzluğuna benzetti. Bursayı bir bütün olarak ele aldıklarını ve tüm ilçelere her türlü hizmeti götürmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Malum burada farklı bir siyasi partinin mensubu bir belediye başkanı var. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ekibimizle birlikte Mudanyaya gelerek, notlarımızı aldık, tespitlerimizi yaptık, çalışmalarımıza başladık.  Dişli ve çark uyumunun olmamasından dolayı Mudanyada belirli sıkıntılar yaşanıyor. İnşallah yerel seçimlerden sonra Büyükşehirde ve Mudanyada AK Partili belediye başkanlarıyla uyum içinde Mudanyada çok güzel işler yapılacağız. Zaten yakın zamanda hazırladığımız uzun vadeli planlarımızı kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Geleceğin Bursası

Mudanyayı, Bursayı daha iyi yerlere taşımaktan başka bir hesaplarının olmadığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Mudanya güzel bir yer, şirin bir yer. Temiz havası ve denizinden dolayı Mudanya hızlı büyüdü. Biraz da sıkıntılı büyüdü. Özellikle ulaşım ve trafik Mudanyanın gündeminde.  Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan mali tabloyu düzenlemeye çalışırken bir yandan da akıllı dokunuşlarda şehrin ulaşım ve trafiğini rahatlatmaya çalıştık. 3 milyonluk bir şehrin muhakkak suretle belirli saatlerde trafik problemi olacaktır ama bizim bir mottomuz var, inşallah 2020nin sonunda Bursa ulaşım ve trafiği konuşmayacak. Bir yandan da geleceğin planlamasını yapıyoruz. Geleceğin Bursasını ortaya koymaya çalışıyoruz. Bursada 1-2 yıllık planlar yapılamaz. Bursa için 20 yıllık ?? 30 yıllık planlar yapmak zorundasınız. Bursa ile alakalı bir master plan hazırladık. Mudanya ulaşımı, trafiği ne  olur? İmarla alakalı ne yapılabilir? Bursada genel anlamda turizm pastasını büyütebilmek için neler yapabiliriz? İnşallah seçim sürecinde bunların hepsini açıklayacağız.  Bursanın geleceği ile alakalı hiçbir sıkıntımız yok. Bursanın geleceği çok parlak” dedi.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık