Minik Tiyatroculardan Drama Gösterisi

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu Hüdavendigar Bilgi Evi öğrencileri, Şahmaran ve Tuz Kadar Sevgi adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı.

Minik Tiyatroculardan Drama Gösterisi
  • 24 Nisan 2019, Çarşamba 9:45

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu Hüdavendigar Bilgi Evi öğrencileri, Şahmaran ve Tuz Kadar Sevgi adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı.

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu Hüdavendigar Bilgi Evinde 2018-2019 döneminde açılan drama kursuna katılan 8-9-10 yaş gruplarındaki öğrenciler, birbirinden güzel iki oyun ile seyirciyle buluştu. Hüdavendigar Bilgi Evinde ilk olarak Şahmaran efsanesinden yola çıkılarak lokman hekimliğin öyküsünün anlatıldığı Şahmaran isimli oyun sahnelendi. Sevginin ne kadar değerli olduğunu anlatan Tuz Kadar Sevgi oyunuyla da ikinci gurup seyircilerin karşısına çıkarak büyük beğeni topladı. Sahneye çıkan çocuklar, yetişkinleri aratmayan bir performans ortaya koydu. İzleyicilerden tam not alan minik tiyatrocular, uzun süre alkışlanarak emeklerinin karşılığını aldı.

Osmangazi Belediyesi Drama Eğitmeni Pedagog Dramaturg Nurdan Özgür, Drama kursunda çocuklara kendilerini ifade etme, paylaşma ve birlikte oyun oynayabilme eğitimleri verdik. Bu eğitimler sonunda Şahmaran ve Tuz Kadar Sevgi isimli iki oyun hazırladık. Çocuklarımız, oyunları başarıyla sergiledi. Çocuklarımız oyun oynarken büyüyor ve gelişiyor. Maalesef, günümüzde çocuklara oyun dediğimizde akıllarına bilgisayar oyunları geliyor. Daha sanal bir oyun anlayışı var. Biz drama kursları ile çocuklara eski dönemdeki oyunları öğretiyoruz. Bu oyunlar ile birlikte hareket edebilmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade edebilmeyi öğreniyorlar. Drama gösterisinde oyun, bizim için bir araç. Çocuklarımız kendi oyunlarını çıkarma fırsatı bulmalarının yanı sıra sorumluluk sahibi olmayı da öğreniyor dedi.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık