Kılıçdaroğlu Bursada Bozbey İçin Destek İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da akademik odalar, sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları, muhtarlar ve iş dünyası ile üç ayrı toplantıda bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu Bursada Bozbey İçin Destek İstedi
  • 01 Mart 2019, Cuma 8:05
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursada akademik odalar, sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları, muhtarlar ve iş dünyası ile üç ayrı toplantıda bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile il ve ilçe yönetimlerinin eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, önce Kestelde ardından da Gürsuda kent dinamikleri ile buluştu. Kılıçdaroğlu, halkın sandıkta görevi vermesiyle, Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkan adaylarının, Bursayı, herkesin imrendiği bir kent haline getireceklerini ifade etti. Bursaya her gelişinde, herkesin, Nilüferden söz ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Lokantada, sokakta, taksi durağında Nilüferden söz edilirdi. Hep başkana ‘Nilüfer zaten iyi bir yerde ama neden Bursa Nilüfer gibi olmasın, Bütün Bursayı Nilüfer gibi yapın dedim” sözleriyle, Mustafa Bozbeyden nasıl bir Bursa istediğini ifade etti. Bursanın tarihi ve kimliğine uygun dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Nilüferdeki hayat standartlarını tüm Bursaya yayacağız. Mustafa Bozbey suyu ucuzlatacak. Belediyeye daha az para girecek ama insanların hayat standardı daha çok artacak” dedi.

‘YAŞANABİLİR BİR BURSA İNŞAA EDECEĞİZ

Yaşanabilir bir Türkiyeyi, yaşanabilir bir Bursayı yeniden inşa edeceklerini söyleyen CHP Genel Başkanı şöyle devam etti: “Bursanın tarihi ve kültürüne, doğasına, insanına sahip çıkacağız. Bu bizim namus görevimizdir. Bunu yapmazsak görevimizi yerine getirmemiş oluruz. Bu işler çalışarak, deneyimle, sabırla olur. Birlikte yönetmekle olur. Muhtarlarla bir araya gelerek düşüncesini almakla olur. Eski Nilüfer Belediye Başkanı diyorum; yeni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız, kenti, kentliyle yönetecek. Yönetirken her kuruşun hesabını verecek. Yönetirken hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Bursa, yeşil Bursa, tarihsel kimliği öne çıkmış bir Bursa, turistlerin kaynadığı bir Bursa, esnafın gelir elde ettiği bir Bursa için yola çıktık. Birlikte güç alarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, insanlara hizmet etme mücadelesidir. Diğerlerinin mücadelesi cep ve yeşil dolar mücadelesidir. Aramızda siyah ile beyaz kadar fark var.”

“MUSTAFA BAŞKAN UCUZ ULAŞIM SAĞLAYACAK”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, köyde yaşayanın da kentte yaşanın da mağdur olduğunu belirtti ve iktidara gelerek bu çemberi kıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Üretim kooperatifleri kurulacak, süt kooperatifleri kurulacak. Kentle kırsal kesim arasında sağlıklı ve tutarlı bir gelir dağılımı olması lazım. Bu gelir dağılımını sağlarsak, kentte ve kırsalda yaşayanlar da huzur içinde yaşayacak. Asıl hedefimiz bu. Gürsudan kentin merkezine gidenler üç araç değiştirerek gidiyor. Niçin? Hangi gerekçeyle? Buradakiler üçüncü sınıf vatandaş mı? Ama Mustafa başkan duruma el koydu, Ulaşımı ucuzlatacağım diyor. Buradan bir araçla kentin merkezine gideceksiniz diyor.”

BOZBEY: BURSA DEĞİŞİME HAZIR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de yaptığı konuşmada 20 yıllık birikimi Bursanın tamamına yayacaklarını söyledi. Bozbey, “Bursayı birlikte yönetip öncü, lider yapacağız. Sorunlarını çöze çöze yapacağız. Trafik, ulaşım bir numaralı sorun. Bursalı bir yerden bir yere konforlu ve en ucuza ulaşmalıdır. Uludağın suyunu en ucuza içmelidir. Bu da Bursalının hakkıdır. Özellikle kooperatifçiliği destekleyerek, depolama sorununu, paketleme sorununu çözerek, ürün çeşitliliğini artırarak çiftçimizin yanında olacağız. Böylece pazarlarda ucuz ürün bulacak vatandaşlarımız. Üretimden yanayız. Çiftçimizin yanına olacağız, destekleyeceğiz. Bursa değişime hazır, 31 Martı bekliyor” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU İŞ DÜNYASINDAN BOZBEYE DESTEK İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nilüferde ise iş dünyası temsilcileriyle istişare toplantısına katıldı. Burada Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey için destek isteyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Sayın Başkan konuşurken ‘dünyanın en güzel kenti Bursa dedi. Bir kentte belediye başkanlığına adaylığını koyan bir isim ‘Bursa dünyanın en güzel kentidir diyorsa kendisine güzel bir çıta koymuştur anlamına geliyor. Bursada her şey var aslında. Ama pilavı yapacak usta yok. Ustayı bulamadık bir türlü. Şimdi o usta var. Önünüzde duruyor. Usta ustalığını bir anlamda kanıtlamış vaziyette. Şimdi bunu bütün Bursaya yaymak istiyor. Gelin, hep beraber destek verin, Bozbeyi Büyükşehir Belediye Başkanı yapalım. Bütün Bursayı Nilüfer gibi yapsın dedik. Bu iddia Allahın izniyle ve sizlerin de oyları ile gerçekleşecek.” 

‘TÜM BURSANIN ADAYIYIM
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de “Bursanın diğer 16 ilçesini de gülümsetmek için çıktığımız bu yolculukta her şey iyi gidiyor çok iyiyiz. Şimdi sıra Bursayı gülümsetmekte. Bu yolculuğumuzda destek veren Bursalılara yürekten teşekkür ediyorum. Bursanın ve Bursalıların adayıyım” dedi. Bursanın sorunlarına dikkat çeken Bozbey, “5 tane ana sorun dile getiriliyor. Trafik ve ulaşım, çevre, istihdam sorunu, turizm sorunu, birlikte yönetim sorunu. Bursanın her yerinde bu sorunları görebiliyoruz. Bu sorunları çözmenin yolunu biliyoruz” dedi ve çözüm projelerini paylaştı. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadırı sahneye davet ederek katılımcıları selamladı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık