Kadınlarımızla Daha Güçlü Ve Demokratik Bir Gelecek

Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilişinin 84. yıldönümü kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkını vererek, Türk Milleti’nin Muasır Medeniyetler Seviyesine ulaşması yolunda çok önemli bir adım attı. '' dedi

Kadınlarımızla Daha Güçlü Ve Demokratik Bir Gelecek
  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 11:29

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilişinin 84. Yılını kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Büyük lider, asrın dehası, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 84 yıl önce birçok Avrupa ülkesindeki kadınlardan esirgenen seçme ve seçilme hakkını Türk Kadınına vererek, Muasır Medeniyetler Seviyesine ulaşma yolunda önemli ve büyük bir adım attı. Şimdi bize düşen görev kadınlarımızın siyasal yaşamda daha da fazla yer almasını sağlayarak; daha güçlü ve demokratik bir gelecek inşa etmek” dedi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilişinin 84. yıldönümü kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkını vererek, Türk Milletinin Muasır Medeniyetler Seviyesine ulaşması yolunda çok önemli bir adım attı.  Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934te tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etti, kadınlara siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını verdi. Türkiye, Fransadan Fransa ve İtalyadan 11, Romanyadan 12, Bulgaristandan 13, Belçikadan 14, İsviçreden ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdı” dedi.

DR. FATMA ŞAKİR MEMİK KADINLARIMIZA REHBER OLMAYA DEVAM EDİYOR

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün 5 Aralık 1934te Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkını vermesiyle birlikte ilk seçimin 1935 yılında gerçekleştirildiğini belirten Gürkan, “Bu seçimde Türk kadını mecliste 18 sandalye elde etmiştir. İlk seçimde Edirneden Dr. Fatma Şakir Memik mecliste yer aldı. Aynı zamanda bir tıp doktoru olan Dr. Fatma Şakir Memik, kadınların da yer aldığı ilk mecliste Edirneyi temsil etme hakkına sahip oldu. Kadınlarımızın siyasi yaşamında yer almaları için bir örnek teşkil eden Dr. Fatma Şakir Memikin ismi bugün Kaleiçi Eski Vali Konağında açtığımız kadın merkezinde yaşatılıyor” diye konuştu.

Bugün evde, okulda, iş yaşamında birçok başarıya sahip olan kadınların siyasette daha da fazla yer alması gerektiğinin altını çizen Gürkan, “Kadınların siyasi yaşamda yer alması daha fazla desteklenmelidir. Mustafa Kemal Atatürkün bizlere gösterdiği Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız; kadınların yönetici ve siyasi kadrolarda daha da fazla yer almasıyla mümkündür.  Bizler, Edirne Belediyesi olarak kadın erkek eşitliğinin sosyal, ekonomik ve siyasal her türlü platformda gerçekleşeceği bir gelecek yaratmak adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bünyemizde yer alan kadın merkezleriyle onların daha iyi bir geleceğe sahip olması için olanaklar sunuyoruz. Çünkü biliyoruz ki; ancak ve ancak kadınlarımızın siyasal yaşamda daha fazla yer almasını sağlayarak; güçlü ve demokratik bir gelecek inşa edebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilişinin 84. Yılını kutluyor; Başka Mustafa Kemal Atatürkün annesi Zübeyde Hanım ve Edirnenin ilk Kadın Milletvekili Dr. Fatma Şakir Memik olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kadınlarımızı saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık