İrfan Abidesi Bir Şair Mehmet Akif Ersoy

Bahçelievler Belediyesi, doğumunun 145, vefatının 82'nci yıldönümü dolayısıyla Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi. Program kapsamında düzenlenen panelde Milli Şairin hayatı ve sürgün yılları, nesilleri aşan düşünce yapısı ve ülkemize yaptığı katkılar konuşuldu.

İrfan Abidesi Bir Şair Mehmet Akif Ersoy
  • 24 Aralık 2018, Pazartesi 13:20

Milli Şairimizi andık

 

İrfan Abidesi Bir Şair “Mehmet Akif Ersoy”

 

Bahçelievler Belediyesi, doğumunun 145, vefatının 82nci yıldönümü dolayısıyla Milli Şair Mehmet Akif Ersoyu anma programı düzenledi. Program kapsamında düzenlenen panelde Milli Şairin hayatı ve sürgün yılları, nesilleri aşan düşünce yapısı ve ülkemize yaptığı katkılar konuşuldu.

 

Belediye Başkanı Osman Develioğlunun ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşen anma programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftüsü Yunus Acar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

İrfan Abidesi Bir Şair “Mehmet Akif Ersoy” başlığıyla düzenlenen panel öncesi konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Mehmet Akif Ersoyu iyi anlanmak gerektiğini belirterek, Akifin yeni nesillerin yetişmesi için örnek alınması gereken bir şair olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoyun, içinde yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerini çok iyi bilen, yaşadığı o zor dönemlerde aziz milletimizin çektiği sıkıntıları bizzat yaşayan, anlayan ve sonuçlarının nerelere varabileceğini sezen mümtaz bir şahsiyet olduğunu söyleyen Başkan Develioğlu sözlerine şöyle devam etti; “İşte bu ruhla yazdığı İstiklal Marşı şiiri ile de, bu milletin duygu ve düşüncelerine en güzel şekilde tercüman olmuştu. Mehmet Akif Ersoy, “Milli Ruh” heyecanı içerisinde Kurtuluş Mücadelesinde aktif rol oynamış ve sonrasında da kurtuluş sembolümüz olan İstiklal Marşımızı yazmıştı. İstiklal Marşı, kayda ilk geçtiği günün üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen, dizeleriyle ve Mehmet Akif Ersoyun Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın sözleriyle yürekleri kabartmaya devam ediyor”.

 

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz moderatörlüğünde Şair-Yazar Mustafa Özçelik ve Prof. Dr. Fazıl Gökçekin konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.

Panelde konuşmacılar Mehmet Akifin gençliği, öğrencilik ve çalışma hayatı, sürgün yılları, nesilleri aşan düşünce yapısı ve ülkemize yaptığı katkılar hakkında bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık