İnegöl Belediyesi Bez Torba Dağıtımlarına Alanyurtta Devam Etti

İnegöl Belediyesi, plastik poşet kullanımına karşı başlatılan mücadeleye destek olmak ve vatandaşların plastik poşet yerine bez torbaları kullanmalarına teşvik amacıyla daha önce iki farklı bölgede gerçekleştirdiği bez torba dağıtımlarına devam ediyor. Bugün Alanyurt Pazaryeri önünde 1000 adet bez torbanın dağıtımı yapıldı. Atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik başlattığı bez torba kullanımına İnegöl Belediyesi’nin desteği sürüyor. Plastik poşet kullanımının azaltılması adına daha önce çarşı merkezi ve belediye binası önünde bez torba dağıtımları yapan İnegöl Belediyesi, bugün de Alanyurt Pazaryeri önünde bez torbaları vatandaşlarla buluşturdu. Üzerinde ‘Sıfır Atık’ logosu ve İnegöl Belediyesi ile belediye binası önünde bulunan İnegöl simgesinin bulunduğu bez torbalar, Alanyurt’ta kurulan Salıpazarı önünde kurulan stantta dağıtıldı. Bez torba dağıtımlarına Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bez torbalar, kısa sürede tükendi. MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZBez torba dağıtımları sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün Alanyurt Salı pazarımızın önünde bir araya geldik. Biliyorsunuz plastik poşetten bez torbaya geçiş yaptığımız bir dönemdeyiz. Biz de bez torbalarımızın kullanımına destek olmak amacıyla bu torbaları bastırarak vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Tabi ki göreve geldiğimiz günden beri aslında çevre konusunda duyarlılığımızın hat safhada olduğunu göstermeye çalıştık. Bunun uzun soluklu bir mücadele olduğunu anlatmaya çalıştık. Bez torbalar da bu mücadelenin bir parçasıdır. Bizler sıfır atık noktasında mücadelemizi vereceğiz, çevremizi temiz tutma noktasında mücadelemizi vereceğiz. Atıklarımızın planlı şekilde toplanması noktasında mücadelemizi vereceğiz. Yine aynı şekilde çevreyi kirleten tüm unsurlarla ilgili benzer şekilde mücadelemizi vereceğiz. Öncelikli olarak bu bizim sorumluluğumuz. Kurum olarak biz bundan sorumluyuz ve bunun sevk ve idaresi noktasında, vatandaşlarımızın bilincinin arttırılması noktasında da aynı faaliyetleri kurum olarak bizler yapacağız. Bir dizi faaliyetlerde zaten bulunuyorduk yine bunları arttırarak ama aynı oranda da bilincin ve şuurun da arttığını görerek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bugün yine yaptığımız çalışmayı vatandaşlarımızla buluşturduk. Bez torbalarımızı pazara gelen vatandaşlarımızla buluşturmuş oluyoruz. Bez torbalarımız üzerinde İnegöl Belediyemizin önünde bulunan görseli de kullandık. Altında da sıfır atık vurgusu yaparak vatandaşımıza teslim ediyoruz” dedi. BEZ TORBA DAĞITIMLARI DEVAM EDECEKBaşkan Taban, vatandaşların yoğun olduğu ve ulaşmalarının kolay olduğu bölgelerde bez torbaların dağıtılmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İnegöl Belediyesi Bez Torba Dağıtımlarına Alanyurtta Devam Etti
  • 05 Şubat 2019, Salı 8:56

İnegöl Belediyesi, plastik poşet kullanımına karşı başlatılan mücadeleye destek olmak ve vatandaşların plastik poşet yerine bez torbaları kullanmalarına teşvik amacıyla daha önce iki farklı bölgede gerçekleştirdiği bez torba dağıtımlarına devam ediyor. Bugün Alanyurt Pazaryeri önünde 1000 adet bez torbanın dağıtımı yapıldı.

Atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik başlattığı bez torba kullanımına İnegöl Belediyesinin desteği sürüyor. Plastik poşet kullanımının azaltılması adına daha önce çarşı merkezi ve belediye binası önünde bez torba dağıtımları yapan İnegöl Belediyesi, bugün de Alanyurt Pazaryeri önünde bez torbaları vatandaşlarla buluşturdu.

Üzerinde ‘Sıfır Atık logosu ve İnegöl Belediyesi ile belediye binası önünde bulunan İnegöl simgesinin bulunduğu bez torbalar, Alanyurtta kurulan Salıpazarı önünde kurulan stantta dağıtıldı. Bez torba dağıtımlarına Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bez torbalar, kısa sürede tükendi.

MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ
Bez torba dağıtımları sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün Alanyurt Salı pazarımızın önünde bir araya geldik. Biliyorsunuz plastik poşetten bez torbaya geçiş yaptığımız bir dönemdeyiz. Biz de bez torbalarımızın kullanımına destek olmak amacıyla bu torbaları bastırarak vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Tabi ki göreve geldiğimiz günden beri aslında çevre konusunda duyarlılığımızın hat safhada olduğunu göstermeye çalıştık. Bunun uzun soluklu bir mücadele olduğunu anlatmaya çalıştık. Bez torbalar da bu mücadelenin bir parçasıdır. Bizler sıfır atık noktasında mücadelemizi vereceğiz, çevremizi temiz tutma noktasında mücadelemizi vereceğiz. Atıklarımızın planlı şekilde toplanması noktasında mücadelemizi vereceğiz. Yine aynı şekilde çevreyi kirleten tüm unsurlarla ilgili benzer şekilde mücadelemizi vereceğiz. Öncelikli olarak bu bizim sorumluluğumuz. Kurum olarak biz bundan sorumluyuz ve bunun sevk ve idaresi noktasında, vatandaşlarımızın bilincinin arttırılması noktasında da aynı faaliyetleri kurum olarak bizler yapacağız. Bir dizi faaliyetlerde zaten bulunuyorduk yine bunları arttırarak ama aynı oranda da bilincin ve şuurun da arttığını görerek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bugün yine yaptığımız çalışmayı vatandaşlarımızla buluşturduk. Bez torbalarımızı pazara gelen vatandaşlarımızla buluşturmuş oluyoruz. Bez torbalarımız üzerinde İnegöl Belediyemizin önünde bulunan görseli de kullandık. Altında da sıfır atık vurgusu yaparak vatandaşımıza teslim ediyoruz” dedi.

BEZ TORBA DAĞITIMLARI DEVAM EDECEK
Başkan Taban, vatandaşların yoğun olduğu ve ulaşmalarının kolay olduğu bölgelerde bez torbaların dağıtılmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık