İlklerin Ve Enlerin Belediyesi Osmangazi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geride bıraktığı 10 yıllık görev süresinde hayata geçirdiği yatırımlar ile Osmangazi’yi ilklerin ve enlerin belediyesi yaptı.

İlklerin Ve Enlerin Belediyesi Osmangazi
  • 12 Mayıs 2019, Pazar 21:00

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geride bıraktığı 10 yıllık görev süresinde hayata geçirdiği yatırımlar ile Osmangaziyi ilklerin ve enlerin belediyesi yaptı. Büyükşehir Belediyelerinin dahi yapmaya cesaret edemediği projeler, Başkan Dündarın öncülüğünde Osmangazide hayata geçirilerek Bursalıların hizmetine sunuldu.

Osmangazi Belediyesi, Mustafa Dündar Başkanlığında 10 yılda 1936 projeyi hayata geçirirken, Bursa ve Türkiyede birçok ilke de imza attı. Sadece Türkiyedeki değil, Avrupadaki hatta dünyanın birçok bölgesindeki yerel yönetimler için de örnek yatırımlar yapan Osmangazi Belediyesi, Türkiyenin gururu oldu. Bu başarılı çalışmalarda ise en büyük pay kuşkusuz Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündara ait. Başkan Dündar, tüm bu önemli yatırım ve hizmetlerin temelinde bütçeyi en verimli ve etkin kullanmalarının yattığına dikkat çekerek, Vatandaşlarımızın vergilerini israf etmiyor ve hizmet olarak yine halkımıza sunuyoruz. Büyük hizmetler yapıyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerle Bursayı dünyaya tanıtıyoruz dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TAM PANORAMİK MÜZESİ

Bursanın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olarak Türkiyenin gurur kaynağı oldu. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yaptığı müzeyi kısa sürede Türkiyenin yanı sıra 51 ülkeden 500 bine yakın kişi ziyaret etti. Bursada gezilmesi gereken yerler listesinde ilk sırayı alan Fetih Müzesi, 42 metre açıklığındaki dev kubbesi ile görenleri büyülerken, ekolojik mimarlık anlayışı da müzeye farklılık katıyor. Yeşil bina konseptinde inşa edilen müze, mimarisiyle herkesi kendine hayran bırakırken sanatsal çalışmalar ile de konuklarına duygu yoğunluğu yaşatıyor. Bursanın fethinin tasvir edildiği panoramik resmin yanı sıra Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği kronolojik sergi salonunda yer alan 16 tablo, ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkartıyor. Fetih Müzesinin kubbe bölümünde yer alan resim, ziyaretçileri 6 Nisan 1326 gününün öğle saatlerine götürüyor. Tam panoramik olmasından dolayı 12 saniyelik bir şaşkınlık yaşayan ziyaretçiler, tek tek incelikle çizilmiş 10 bin figürün arasında kayboluyor. Kubbe içi, kapalı bir mekâna girildiği halde, bir şekilde tekrar üç boyutlu dış mekâna çıkılmış duygusunu yaşatıyor. Ziyaretçiler panoramik resmi dikkatli incelediklerinde 693 yıl öncesinin Bursasına gidiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE OSMANGAZİ FARKI

Kentsel Dönüşüm konusunda titiz ve planlı çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, Türkiyenin en güzel kentsel dönüşüm projesine imza attı. 42 hektar alanda hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde kapsamında 4 etapta toplam bin 769 konut ile 202 ticaret merkezi inşa edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yapılaşmada ideal olarak gösterdiği zemin artı 5 kat formunda inşa edilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, mimari ve teknik özellikleri ile Türkiyede kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek oldu. Ayrıca bu dev proje, sahip olduğu yeşil alan, sosyal donatı alanları, pazar alanı, 800 araçlık açık, 3 bin 200 araçlık kapalı otoparkı, geniş caddeleri ve sokaklarıyla ile Bursada örnek şehirciliğin adresi olarak yerini aldı.

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK VE MODERN ATLETİZM SALONU

Küçükbalıklı Mahallesinde toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Osmangazi Atletizm Salonu, Türkiyenin en büyük ve en modern atletizm salonu olması ile dikkat çekiyor. 72 metre çatı açıklığına sahip Osmangazi Atletizm Salonu, sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanları ile atletizm dalında sporcuların yetişmesine olanak sağlayacak. Dev salonda, 6 koşu, 4 ısınma kulvarı bulunacak. Pist uzunluğu ise 120 metre olacak. İnşaat çalışmaları tamamlanan salonun pist bölümü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak. Bakanlık tarafından pistin yapılmasının ardından Osmangazi Atletizm Salonu hizmete açılacak. Osmangazi Atletizm Salonu, sadece Bursanın değil Türkiyenin önemli bir spor merkezi olacak.

TÜRKİYENİN İLK ULUSLARARASI STANDARTLARDAKİ KAYKAY PİSTİ

Türkiyede yeni proje ve yatırımların öncüsü olan Osmangazi Belediyesi, spor alanındaki ilklerine bir yenisini daha ekleyerek Türkiyenin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay (skate) parkını kente kazandırdı. Amerikadan gelen 8 kişilik ekip tarafından inşa edilen kaykay parkı, Türkiyede hem kaykay sporunun hem de bu spora gönül veren gençlerin gelişimine katkı sağlıyor. İlk kez 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yer alacak olan kaykay branşına, bu tesis sayesinde Türkiyeden de sporcuların gönderilmesi hedefleniyor.

DÜNYANIN TERCİH ETTİĞİ TÜRKİYENİN EN BÜYÜK LİSESİ

Eğitim alanındaki yatırımlara büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, Türkiyenin tek çatı altında inşa edilmiş olan en büyük okulu olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesini ilçede inşa etti. Türkiyede sadece 3 ilde yer alan proje okullarından biri olan dev lise, aynı zamanda Osmangazi ilçe tarihinin en büyük eğitim projesi olarak dikkat çekiyor. Hamitler Mahallesinde toplam 21 bin 402 metrekare alanda yapılan 36 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesinde 59 farklı ülkeden gelen 167 yabancı ve 396 Türk öğrenci eğitim görüyor.

0SMANGAZİNİN EN BÜYÜK OTOPARKI

Toplam 11 bin 551 metrekare alana 2 katı yeraltında olmak üzere 8 katlı olarak inşa edilen 350 araç kapasiteli otopark, ilçenin en büyük otoparkı olarak Bursalılara hizmet veriyor. Şehir içi trafiğinin en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Altıparmakta inşa edilen otopark, bölge trafiğine nefes aldırdı.

Bugüne kadar Enlerle dolu birçok projeyi kente kazandıran Osmangazi Belediyesi, eğitimden spora, sağlıktan ulaşıma, kültür sanattan tarihi mirasın yaşatılmasına kadar hayata geçirdiği sayısız projede, birçok ilke imza atmanın gururunu yaşıyor.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık