Hanlar Bölgesi Ve Kapalı Çarşının Değerini Ortaya Çıkaracağız

Bursa Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa’nın turizmde gelişmesi için büyük öneme sahip olduğunu her fırsatta dile getirdiği Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeydi bir kez daha.

Hanlar Bölgesi Ve Kapalı Çarşının Değerini Ortaya Çıkaracağız
  • 12 Mart 2019, Salı 7:15
Bursa Büyükşehir Belediye Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursanın turizmde gelişmesi için büyük öneme sahip olduğunu her fırsatta dile getirdiği Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesindeydi bir kez daha. Bütün günü bölgede geçiren Bozbey, ziyaretlerine Cumhuriyet Caddesindeki esnafla başladı.  Mustafa Bozbeye CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın da eşlik etti. İvazpaşa, Mobilyacılar, Yorgancılar, Bedesten, Ayakkabıcılar Çarşısı, Uzun Çarşı, Kapalı Alt Çarşı ve Tuz Pazarnı gezen Bozbey, hem vatandaşlarla hem de esnafla bir araya gelerek sohbet etti. Bozbeye yoğun ilgi gösteren çarşı esnafı, otopark ve yapılan yanlış uygulamalardan dert yandı.
Çarşı ve Hanlar Bölgesinin sorunlarını iyi bildiklerini ifade eden Mustafa Bozbey, “Burada bilim insanlarının fikri alınarak teknik çalışmalar yapmak lazım. Buraya gelen turistler aslına uygun iyileştirmelerle karşılaşmalı. Esnaf ve çarşı yönetiminin görüşü alınmadan yapılan yanlış iyileştirmeler var. Vatandaşın ve esnafın tepkisi bu yönde. Biz göreve geldiğimizde bütün çarşı başkanları ile belediye, valilik ve ilgili bakanlığı da katarak burada bir üst kurul oluşturacağız. Bu çarşıları, hanları bu kurul ile yönetmemiz lazım. Esnafı da içine katıp alacağımız kararlar o zaman daha uygulanabilir olacak.  Yapılacak onarımlar, işletme ve diğer sorunların çözüm süreci, oluşacak üst kurul ile daha işlevsel olacak. Burada alınacak nitelikli ve ortak kararlarla esnafımızın yüzünü güldürebiliriz. 31 Marttan sonra göreve geldiğimizde kuracağımız üst kurul ile Hanlar Bölgesi dediğimiz bu alanın yönetimi daha da farklılaşacak. Bugün esnafımız oldukça zor durumda. Sorunları ortak akılla çözülmeliyiz” dedi.

“HAZİNENİN KIYMETİNİ BİLMİYORUZ”
Kapalıçarşı ve Hanlar Bölgesine gelen turistler ve otopark sorununa da dikkati çeken Bozbey, “Bursada geceleyen turist sayısını da iki katına çıkarmalıyız. Bu da bilim insanlarının önerdiği çalışmalar sonucu gerçekleşecek. Çarşımızın en önemli sorunlarından biri de otopark. Turist otobüslerinin girebileceği otoparkları mutlaka oluşturmalıyız. O zaman buraya gelen turistler esnafımıza katkı sağlayacaktır” dedi.
Bursanın kültürel değerlerinin hepsinin birer hikayesinin olduğunu söyleyen Bozbey, bu hikayeleri doğru şekilde turistlere aktaracak yerli rehberlerin olması gerektiğini belirtti. Bozbey, ” Yerli rehberlerimiz bölgeye özgü hikayeleri gelen turistlere daha sağlıklı aktaracaktır. Çok kıymetli bir hazinenin üzerindeyiz ama değerini bilmiyoruz. İşte bu değeri 31 Marttan sonra ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık