Gençler Bursayı Merhamet İle Tanıtacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleceğin emanetçisi gençlerin, 'Merhamet' temasını işleyecekleri kısa filmlerle Bursa'nın tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Gençler Bursayı Merhamet İle Tanıtacak
  • 20 Aralık 2018, Perşembe 8:34

BURSA ?? Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleceğin emanetçisi gençlerin, ‘Merhamet temasını işleyecekleri kısa filmlerle Bursanın tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğince (BİHMED) gerçekleştirilen ‘1. Bursa Liselerarası Kısa Film Yarışmasına katılacak öğrenciler, filmlerini ‘Merhamet teması ile çekecek.

Gençlere, toplumsal sorunlara sanatsal bakış açısıyla bakma yeteneği kazandıracak olan yarışmanın protokolü, Bursa Heykel Tarihi Valilik Hizmet Binasında imzalandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve BİHMED Başkanı Kadir Oruçun imzaladığı protokole göre, gençler kısa metrajlı filmlerle yarışmaya katılacak.

“Gençlerimizin geleceğine değer katmayı hedefliyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili açıklamasında, Büyükşehir Belediyesinin gençlere verdiği değere dikkati çekti. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin Bursada gençlerin donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için çalıştığını anlatarak, “Gençlerimiz, zenginliğimiz ve geleceğimizdir. Bizler gençlerimizi en iyiye yöneltmeyi hedefliyoruz. Sosyal, kültürel, milli ve manevi anlamda gelişmelerini desteklediğimiz gençlerimizin geleceklerine de değer katmayı hedefliyoruz. Yarışma ile film sektörüne ilgi duyan gençlerimiz yeteneklerini ortaya koyarken aynı zamanda çekecekleri kısa filmlerle Bursanın tanıtımına da katkı sağlayacaklar” diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, gençlerin yeteneklerini keşfedecek çalışmaları desteklediklerini ifade ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de yarışmanın gençler için önemine vurgu yaptı. BİHMED Başkanı Kadir Oruç ise 1.lik  ödülünün 5 bin TL olduğu yarışma için BİHMED Hizmet Binasına 15 Mart 2019 tarihine kadar başvuru yapılabileceğini, 28 Mart 2019da ödüllerin açıklanacağını ve 14 Nisan 2019da ödül töreni yapılacağını belirtti. Yarışmada ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL ödül verilecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık