Gelecek Nesiller Kaliteli Eğitimle Şekillenecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime önem verdiğini ve eğitim kurumlarına yapılan her desteğin yarınlara yapılmış birer yatırım olduğunu söyledi.

Gelecek Nesiller Kaliteli Eğitimle Şekillenecek
  • 13 Şubat 2019, Çarşamba 7:25


Gelecek nesiller kaliteli eğitimle şekillenecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin eğitime büyük önem verdiğini ve eğitim kurumlarına yapılan her desteğin yarınlara yapılmış birer yatırım olduğunu söyledi.

BURSA ?? Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin eğitim kurumlarına desteğini vurgulayarak, gelecek nesillerin, kaliteli eğitim ile yaşamlarına değer katabileceğini söyledi. Başkan Aktaş, eğitim kurumlarına yapılan her desteğin yarınlara yapılmış birer yatırım olduğunu belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Fertur İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu açılışı nedeniyle ziyaret ettiği okulda, öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Başkan Aktaş, kendisinin de bir imam hatip mezunu olduğunu söyleyerek “İmam hatip okulları açıldıkları günden bu yana Türkiyede büyük bir boşluğu doldurdu. Her okulumuz değerli ve önemli. Çünkü, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz bu okullarda yetişiyor” dedi.

“Eskiden bir tuğla veremezdik”

Okullarda verilen eğitimin kalitesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Belediyelerimiz son yıllarda okullara ciddi destek veriyor. Eskiden bir okula bir tuğla vermeniz mümkün değildi” diyerek bundan dolayı yargılanan belediye başkanlarının dahi olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, konuya duyarlılığı sayesinde artık, belediyelerin okullara destek verebildiğine değinen Başkan Aktaş, “Şimdi belediyelerimiz, Milli Eğitim ve okullarla işbirliği içerisinde, otobüsünden salonuna, okullardaki fiziki şartların iyileştirilmesinden diğer eğitim materyallerine kadar pek çok yardımı yapmaya gayret ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Eğitimin kalitesi çok önemli”

Başkan Aktaş, Milli Eğitimde, okullarda ve belediyelerde yeterince bütçe olmamasına rağmen okullara olabildiğince destek verildiğini belirterek, “Burası özel okul ayarında güzel bir okul, mükemmel bir ortam var. Geldiğimden bu yana pırıl pırıl yüzler gördüm. Ancak önemli bir kısım da eğitimin kalitesi… Öğrencilerimizin daha kaliteli yetişmeleri noktasında öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Sevgimizi, yüreğimizi, ilgimizi bu işe verirsek, bu okul, mahallede de Bursada da ışıl ışıl parlayacak” diye konuştu.

Okulun kalitesiyle Bursaya değer katacağını sözlerine ekleyen Başkan Aktaş, öğretmenlerin, toplumların yetişmesinde önemli rol oynadığını, eğitim kurumlarına yapılan her desteğin yarınlara yapılmış birer yatırım olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime destek vermekten dolayı, gelecek adına mutlu olduklarını anlatan Başkan Aktaş, veliler ve hayırsever esnafın da desteğiyle hizmete açılan salonun, öğrencilerin yanı sıra mahalle halkına da hizmet vereceğini belirtti.

Başkan Aktaşa teşekkür

Başkan Aktaş, Okul Aile Birliği Başkanı Tahsin Yıldıza plaket verdi, projeye katkı sağlayanları tebrik etti. Okul Müdürü Nuri Dursun Gültekin de Büyükşehir Belediyesinin eğitime desteklerinden dolayı Başkan Aktaşa teşekkür etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile mahalle esnafı, eğitmenler ve öğrenciler, programa yoğun katılım sağladı. Başkan Aktaş, törenin ardından okulu gezerek, öğretmenlerle de keyifle sohbet etti.


(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script, facebook-jssdk));

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık