Dündar: Hisar, Bursa Turizminin Kurtuluşu Olacak

Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Dernek üyeleri, Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Hisar bölgesinin tarihi değerine kavuştuğunu söyledi.

Dündar: Hisar, Bursa Turizminin Kurtuluşu Olacak
  • 03 Ocak 2019, Perşembe 13:15

Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarı ziyaret etti. Dernek üyeleri, Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Hisar bölgesinin tarihi değerine kavuştuğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi, Hisar İçinin yaşayan bir tarih olarak korunup yaşatılması ve eski Bursanın ortaya çıkartılması için yürüttüğü ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi projesini başarılı şekilde sürdürüyor. Bölgede ilk olarak 2014 yılında hayata geçirdiği Hisar Arkeopark Projesi ile çalışmalara başlayan Osmangazi Belediyesi, proje kapsamında kentin binlerce yıllık tarihini gün yüzüne çıkarıyor. Ayrıca, bölgeyi açık hava müzesine dönüştürmek hedefiyle, yürütülen çalışmalar kapsamında, Bursa kuşatması sırasında Türklere yardım eden ve daha sonra Müslüman olup, Osmanlıda yöneticilik yapan Bizanslı Philipposun (Filiboz) oğlu Hayrettine ait mescit de gün yüzüne çıkartılıyor. Osmangazi Belediyesi tüm bu arkeolojik çalışmaları başarıyla sürdürürken, ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi kapsamında başlattığı cephe sağlıklaştırma ve zemin yenileme çalışmaları ile de tarihi şehir Hisariçini yeniden ayağa kaldırıyor.

Osmangazi Belediyesinin bu çalışmaları bölgeye önemli bir değer katarken, bölgede ticari hareketlilikte de artış yaşanmasını sağladı. Osmangazi Belediyesinin bölgede yaptığı çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyan Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarı ziyaret ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

AYDIN: “HİSAR, OSMANGAZİ BELEDİYESİ İLE HAYAT BULUYOR”

Osmangazi Belediyesinin Hisar ve Kaleiçi bölgesinde yapmış olduğu hizmetlerin bölge ve bölge halkı için çok önemli olduğunu ifade eden Aydın, “Bölgenin hak ettiği değere kavuşması için yürütülen sokak sağlıklaştırma, ve zemin yenileme çalışmaları ile Arkeopark ve Filiboz Mescidi gibi yatırımlar, tarihi dokuyu ortaya çıkaran son derece başarılı çalışmalar. Bu bölgenin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönmesi, Bursanın tarih ve kültür turizmi açısından da son derece önemli. Bölgenin ayağa kalkması, kültür ve inanç turizmi açısından büyük bir potansiyel olacaktır. Bursaya gelen yerli ve yabancı konuklar, sadece cami ve türbeleri değil, bu sayede Bursanın tarihi dokusunu yansıtan bir yaşam merkezini de gezip tanıma fırsatı bulmuş olacak. Tüm bunlar Başkanımız Mustafa Dündarın çalışmaları sayesinde gerçekleşiyor. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

DÜNDAR: “BÖLGE YAVAŞ YAVAŞ AYAĞA KALKIYOR”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Hisar Kaleiçi Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Hisar tarihi şehir. Tüm dünya kentlerinde ‘eski şehir olarak tabir edilen noktalar var. En çok turist bu bölgelere gelir. Osmangazi Belediyesi olarak Bursanın ‘eski şehri olan Hisar bölgesini önemsiyoruz. Göreve başladığım andan itibaren bölge için önemli çalışmalara imza attık. Tarihi bölgenin birden ayağa kaldırmak mümkün değil ancak her çalışma birbirini tamamlayan parçalar olarak devam ediyor. Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak, Oruçbey Caddesi, Arkeopark, Filiboz Mescidi, cephe sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları ile bölge yavaş yavaş ayağa kalkıyor” diye konuştu.

DÜNDAR: “HİSAR BURSA TURİZMİNİ KURTARACAK”

Başkan Dündar, özellikle Oruçbey Caddesinde yürüttükleri çalışmaların bölgeye büyük bir ivme kazandıracak olduğunu ifade ederek, “Cephe sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladık. 4 kurum ile ortak hareket ederek altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki hafta altyapı çalışmalarını tamamlayarak zemin yenileme çalışmalarına başlayacağız. Hisar ayağa kalkarsa bu diğer bölgelere de yansıyacaktır. Bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Bu konudaki hedefimiz tüm Hisarın bütün olarak ayağa kaldırılması. Bursa turizminin kurtuluşu da bu bölgedir” diye konuştu.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık