Büyükşehirden Havaalanı Gibi Çevre Yolu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı 50 metre genişliğindeki Yeni Çevre Yolu, törenle trafiğe açıldı. 4+4 olmak üzere toplam 8 şeritli, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve geniş kaldırımlarıyla havaalanına benzetilen yoldan ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın kullandığı araç geçti. Ali Marım Bulvarı'nı Hal Köprülü Kavşağı'na bağlayan Yeni Çevre Yolu ile onbinlerce araç şehir merkezine girmeyecek.

Büyükşehirden Havaalanı Gibi Çevre Yolu
  • 16 Mart 2019, Cumartesi 8:40
Denizli Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı 50 metre genişliğindeki Yeni Çevre Yolu, törenle trafiğe açıldı. 4+4 olmak üzere toplam 8 şeritli, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve geniş kaldırımlarıyla havaalanına benzetilen yoldan ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolanın kullandığı araç geçti. Ali Marım Bulvarını Hal Köprülü Kavşağına bağlayan Yeni Çevre Yolu ile onbinlerce araç şehir merkezine girmeyecek.
Hayata geçirdiği ulaşım projeleri ile büyük takdir alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ali Marım Bulvarını Hal Köprülü Kavşağına bağlayan Yeni Çevre Yolunu törenle hizmete aldı. Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Grupbaşkan Vekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Osman Zolan, 2004 yılında Denizlide bulunan araç sayısının 134 bin olduğunu, bugün ise bu rakamın 417 bine yükseldiğini ifade ederek, 15 yılda araç sayısının 3 kattan daha fazla arttığını söyledi.

Bugüne kadar 16 tane köprülü kavşak yaptık

Ulaşım anlamında birçok yatırım yaptıklarını belirten Başkan Osman Zolan, Bugüne kadar 16 tane köprülü kavşak yapmışız ve bir çok kavşak düzenlemeleri ile trafikte rahatlama sağlamışız. Bugün açılışını yapacağımız gibi yeni yollar yapıyoruz. Türkiyede ilk olan yerli ve milli olması ile gurur duyduğumuz Trafik Yönetim Sistemini kullanıyoruz. Türkiyede bununla ilgili de ödülümüzü aldık. Ancak mesele ödül almak değil mesele milletimizin ihtiyacını gidermek, sıkıntısını gidermek dedi. Yeni Çevre Yolu ile çok sayıda aracın şehir merkezine girmekten kurtulacağına, bundan dolayı vatandaşların konforlu ve zaman kaybı olmadan seyahat edeceğine işaret eden Başkan Zolan, Bu yolumuzun açılacağını ön görerek Hal Kavşağımızı da yaptık. Bu yol Hal Kavşağına bağlanarak ,Ankara - İzmir Bulvarlarına ve Bozburun Kavşağımıza kadar ulaşıyor dedi.

Sürücülere uyarı: Bu yol yarış pisti değil

Yolun tamamında alt yapının da yapıldığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, Burada her yönüyle düşünülmüş 4, 4lük bir proje var. İnşallah şehrimize hayırlı uğurlu olur. Allahım kaza ve bela vermesin. Sürücülerimize araçlarını dikkatle kullanmalarını tembih ediyoruz. Bu yolumuz konforlu, geniş ama burası bir yarış pisti değil. Bu hususlara dikkat ederek vatandaşlarımız güle güle kullansınlar. Şehrimizin üzerinden geçecek trafik inşallah buraya gelecek diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bizler de bu dünyadan bir gün geçeceğiz. Önemli olan geride iz bırakmaktır. Esas olan geride eser bırakmaktır. Onun gayreti içerisindeyiz. Milletimizin hizmetinde milletimizin sıkıntılarını giderme noktasında gayret içerisindeyiz. Bir nebze bunu yapabilirsek kendimizi mutlu addediyoruz.

Muhteşem eserlerin açılışlarını yapıyoruz

Milletvekili Ök, Yeni Çevre Yolunun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, şehrin her noktasına dokundu. Başkanımız Osman Zolana ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermeden bu yolumuzu kullanmayı vatandaşlarımıza nasip etsin dedi. Milletvekili Yıldız, Her gün başka bir onur yaşıyoruz, Belediye Başkanlarımız bizi hakikaten gururlandırıyorlar. Biz de Ankarada göğsümüzü gere gere ilimizi temsil ediyoruz. Her ilin vekilleri bu kadar şanslı değil. Muhteşem eserlerin açılışlarını yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı Sayın Osman Zolanı tebrik ediyorum, kendisine ve tüm ekibine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Açılışları yapmaya yetişemiyoruz

Milletvekili Tin, açılışını yapacakları yolun çok geniş olduğunu ve bu nedenle havaalanına benzediğini belirterek, Başkanımdan Allah razı olsun. Şehrin her yerine dokundu ve halkın hizmetine sundu. Bu güzel bir yarış. Yapılanın üzerine koymak çok güzel. Denizlimizin her yerine yaptıkları tesislerin açılışlarını yapmaya biz yetişemiyoruz. Başkanımız Osman Zolana ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu. Grup Başkanvekili Özkan, Bizim aşkımız sevdamız Denizli. Bizim bugün burada amacımız siz kıymetli hemşehrilerimizle bir araya gelerek coşkumuzu ve heyecanımızı paylaşmak. Bu heyecanımıza ortak olduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum. Demokrasilerde bu hizmetleri yapan kadroları göreve getirenler hizmetlerin asli sahibidir. Onun için bu hizmetleri de siz değerli hemşehrilerimiz yerine getirdiniz dedi.

Denizli daha güzel gözüküyor

Vali Karahan, Yeni Çevre Yolunun çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek, Havaalanı pisti şeklindeki yollarla Denizli daha güzel gözüküyor. Ulaşımla ilgili sorunlar birer birer çözülüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allahım milletimizin yolunda güzel hizmetler yapmayı nasip etsin dedi. Konuşmanın ardından yolun açılışı dualarla yapıldı. 4+4 olmak üzere toplam 8 şeritli, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve geniş kaldırımlarıyla havaalanına benzetilen yoldan ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolanın kullandığı araç geçti. Başkan Zolana araçta Vali Karahan, Milletvekili Tin ve Ök eşlik etti.

Yeni Çevre Yolu

Ali Marım Bulvarını Hal Kavşağına bağlayan Yeni Çevre Yolu ile 1200 Evler, Yenişehir, Adalet, Gümüşler, Üçler, Göveçlik, Yenişafak, Hisar, Hallaçlar, Barutçular, Bereketler, Çakmak, Kadılar ve Karahasanlı bölgesindeki onlarca mahalle İzmir Bulvarı, Bozburun yolu ve buradan Ankara yoluna güvenli bir şekilde ulaşacak. Onbinlerce aracı şehir merkezine girmekten kurtaracak Yeni Çevre Yolu, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak. 50 metre genişliğindeki Yeni Çevre Yolu, 4 gidiş, 4 geliş, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve otobüs ceplerinden oluşuyor. Her iki yönde de kaldırımın yer aldığı çevre yolunda ayrıca 3 adet de akıllı kavşak bulunuyor.


 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık