Büyükşehir, Sosyal Medya Platformlarında Üst Sıralarda

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaştı.

Büyükşehir, Sosyal Medya Platformlarında Üst Sıralarda
  • 11 Nisan 2019, Perşembe 7:20

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sosyal medyada en çok takip edilen belediyeler arasında üst sıralarda yer alıyor, etkileşim ve takipçi sayılarıyla dikkat çekiyor. Büyükşehir, sanal ortamda gençlerin ilgisini çekmeyi başardı. Takipçilerinin yüzde 60ını 35 yaş altı gençlerin oluşturmasıyla göze çarpan büyükşehir, sosyal medya platformlarında adından sıkça söz ettirdi.

 

   SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaştı. Kent nüfusunun yarısını oluşturan gençlerle sosyal medyada buluştu, ortak bir dil geliştirdi. Bu çerçevede sosyal medya platformlarını aktif kullanan Büyükşehir Belediyesi, sosyal paylaşım alanında güç kazandı. Belediyenin sosyal medya hesapları; belediye faaliyetlerinin, duyurularının, etkinliklerinin ve Gaziantep şehir değerlerinin sosyal medyanın dinamiklerine uygun olarak güncel, hızlı ve interaktif olarak paylaşılmasıyla takipçi ve beğeni kazandı.

Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesapları, belediyenin değil adeta şehrin hesapları olarak kabul edildi. Hem kentin hem de Büyükşehir Belediyesinin etkinliklerini tüm Dünyaya tanıtma anlayışla sosyal medyanın gücünden yararlanıldı. Bu nedenle yalnızca Gaziantepten değil diğer illerden de takipçi kazandı. Takipçilerinin yüzde 35ini İstanbul, Ankara, İzmir, Adana; yüzde 5ini çevre iller oluşturdu.

SOSYAL MEDYA, TURİZMİ ETKİLEDİ

Son 5 yılda yürütülen kampanyaların kitlelere daha hızlı ulaşmasında etkili olan sanal mecrada etkin yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, herkesin dikkatini çekti. Başkan Fatma Şahinin öncülüğünde başlatılan “Şimdi Gaziantepe Gelme Zamanı” ve “Uzaklarda Arama” kampanyasının ses getirmesinde sosyal medyanın büyük rolü oldu. Kente, yurt içi ve dışından gelen turist sayısının artmasını amaçlayan çeşitli kampanyalara destek veren sosyal medyanın etkisi, rakamlara yansıdı. 2018 yılı sonunda kentin turist sayısı, 4 milyona yükseldi.

BU ALANDA DA İDDİALIYIZ

Buna göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Facebookta 405 belediye içinde en çok beğeni alan 3ncü, takipçi sayısı ile Instagramda 229 belediye arasında 4ncü, Twitterda 313 belediye arasında 5nci sırada yer aldı. Ustalık döneminde sosyal medyada da zirveye oturmayı hedefleyen Başkan Şahin, çalışmalarına aralıksız devam edecek.

 







HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık