Büyükşehir Belediyesi Somada Hafriyat Temizliği Yaptı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma’nın İstasyon Mahallesi’nde yaptığı temizlik çalışması ile hafriyat ve moloz dökümünün yasak olduğunu alana yapılan kaçak dökümleri temizleyerek çevre kirliliğinin önüne geçti, görüntü kirliliğini giderdi.

Büyükşehir Belediyesi Somada Hafriyat Temizliği Yaptı
  • 20 Ocak 2019, Pazar 11:03

Manisa Büyükşehir Belediyesi Somanın İstasyon Mahallesinde yaptığı temizlik çalışması ile hafriyat ve moloz dökümünün yasak olduğunu alana yapılan kaçak dökümleri temizleyerek çevre kirliliğinin önüne geçti, görüntü kirliliğini giderdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde yaptığı yol temizlik çalışmalarına Soma ilçesi ile devam etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Somanın İstasyon Mahallesinde yol kenarlarına kaçak dökülen moloz ve hafriyat atıklarını temizledi. Yol kenarındaki alana yapılan kaçak dökümler nedeniyle gerek yol güvenliği tehlikeye düşerken gerekse de yol kenarında yaşanan görüntü kirliliği ekipler tarafından temizlendi. Yapılan çalışmalar ile çevre kirliliği tespit edilen diğer mahallelerde de temizlik çalışmalarının devam edeceği bilgisi verildi. Manisa merkez ve ilçelerinin daha temiz ve düzenli olması için çevre denetimlerine devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içinde faaliyet gösteren 329 hafriyat firmasının 456 hafriyat aracına, hafriyat taşıma belgesi düzenleyerek hafriyat atıklarını kontrol altına aldı. Araçlarda bulunan uydu takip sistemi ile araçların takibi yapılarak, kaçak dökümleri engelleme yönünde büyük bir adım attı.

4 milyon metreküplük hafriyat toprağı bertaraf edildi
İl genelindeki hafriyat depolama sahalarında toplam 2 milyon 804 bin 268 metreküp hafriyat toprağını bertaraf eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümlerin temizlenmesi ve kazı dolgu işlemlerinin kontrol altına alınması ile toplam 4 milyon 200 bin metreküplük hafriyat toprağının bertarafını sağlayarak çevre sağlığının korunmasına destek verdi. Ev ve iş yerlerinde yapılan tadilat sonrasında ortaya çıkan molozların bertarafı konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesinden vatandaşların destek alabileceğini belirtilirken, vatandaşların 0 236 231 7145 Alo Hafriyat hattını arayarak aldıkları bilgi sonrasında Manisa Büyükşehir Belediyesine gelerek tahakkuk işlemlerini yaptırdıktan sonra hafriyat ekiplerinin molozları adreslerinden alarak bertarafını sağlayacakları duyuruldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık