Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı İçin Seferber

Trabzon Büyükşehir, halk sağlığının en iyi şekilde korunması için yasaların emrettiği şekilde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı İçin Seferber
  • 26 Aralık 2018, Çarşamba 7:00

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çevre ve halk sağlığını tehdit eden haşerelerle mücadele çalışmalarını ivedilikle gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesince 2014-2018 yıllarında 55 bin 941 noktada bit, pire, fare, hamam böceği, akrep ve kırkayak mücadelesi için ilaçlama yapıldı. 124 bin 932 noktada sivrisinek ve karasinek larva mücadelesi gerçekleştirildi. 11 bin 416 saat sivrisinekle uçkun mücadelesi icra edildi. Aynı dönemde 3 bin 435 köpek kısırlaştırıldı, 4 bin 43 köpek aşılandı, bin 714 köpek sahiplendirildi, 6 bin 151 köpek tedavi edildi, bin 457 köpek tedavilerinin ardından yasa ve yönetmeliklerin emrettiği şekilde alındığı ortama geri bırakıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelinde ivedilikle icra ettikleri bu çalışmaların halk sağlığı için ciddi şekilde önem taşıığına dikkat çekti. Bu nedenle Türkiyenin en büyük ve en modern Hayvan Bakımevini Trabzona kazandırdıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Bu tesisimiz şehrimize üst düzeyde hizmet vermektedir. Burada yapılan hizmetin önemi, Trabzonumuza be kadar doğru bir tesis kazandırdığımızı ortaya koymaktadır. İl genelindeki haşere mücade çalışmalarımız özellikle yaz aylarında yoğunlukla gerçekleştirilmektedir. Mart 2014ten itibaren bu konuda çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Hemşehrilerimiz her türlü ilaçlama gereksinimi için 888 61 01nolu Haşere İhbar Hattını arayarak talepte bulunabilirler. Gerekli çalışmalar kısa sürede yerine getirilmektedir diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık