Bursayı Yeni Bir Ulaşım Sorunu Bekliyor

Bursa'yı yeni bir ulaşım sorunu bekliyor

Bursayı Yeni Bir Ulaşım Sorunu Bekliyor
  • 23 Şubat 2019, Cumartesi 13:35
Bursa  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Adnan Menderes Mahallesi ve Geçit Mahallesinde bulunan hemşehri derneklerini ziyaret ederek, dernek  üyelerinin kent yönetimiyle ilgili görüş ve önerilerini dinledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ilk olarak Geçit Mahallesinde bulunan Gümüşhane İli Torul İlçesi Demirkapı Köyü ve Çevre Köyler Yardımlaşma Derneğini, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile birlikte ziyaret etti.
Mustafa Bozbey, Geçit Mahallesinde vatandaşların trafikle ilgili Bursanın neresinden gelirseniz gelin Mudanyaya gitmek için Geçitten geçmek zorundasınız. Trafikle ilgili çok sorun yaşıyoruz demesi üzerine Bugüne kadar insan için şehir planlamadılar dedi. Kentin yanlış planlarla yönetildiğini belirten Mustafa Bozbey, ulaşımın da yanlış planlarla içinden çıkılamaz hale gelindiğini söyledi. Bozbey, Geçit Mahallesi ve Nilüferde yaşanan trafik sorununda en büyük etkenin özel okul servisleri olduğunu da belirtti.
Nilüfer ve Bademlide çok sayıda özel okul bulunduğunu ifade eden Bozbey,  Siz, özel okulların tamamını Nilüfere ve Bademliye verirseniz bu sorunlar ortaya çıkar. İnsan için plan yapmadılar. Şehircilik anlayışınız olmazsa, sanayiyi bir tarafa yıkarsanız. Tek merkezli Bursanın trafik sorununu çözemezsiniz. Bu, planlama hatalarından kaynaklı, şehircilik hatalarından kaynaklı. İşte biz bunun cezasını çekiyoruz diye konuştu.

“RAYLI SİSTEM MUTLAKA ŞEHİR HASTANESİNE GİTMELİ”

Bursayı ilerleyen günlerde yeni bir trafik sorununun beklediğini de belirten Bursanın adayı Mustafa Bozbey, Doğanköy Mahallesi yakınlarında yapılan Şehir Hastanesine ulaşım konusunda geç kalındığını söyledi. Bozbey, Yolu bile yok Şehir Hastanesinin. Bir tek otobanı kullanabilirsek ulaşabileceğiz. Peki vatandaşımız kentin farklı bölgelerinden nasıl ulaşacak? Yolun nereden geçmesi gerektiğini önerdim. Bir defa demiryolu kesinlikle hastaneye gitmeli ve oradan hızlı trene de ulaşmalı. Hatta oradan da Mudanya ile bağlanmalı. Bu konuda çok geç kalındı. Raylı sistemin Şehir Hastanesine mutlaka gitmesi lazım. Şimdi insanlar otobana çıkacak hastaneye gidecek. Bu gibi projelerin başlangıçta düşünülmesi lazım. Biz bilime inanıyoruz. Bilime inandığımız için bunu bilimsel verilerle çözüp Bursayı rahatlatmamız gerekiyor şeklinde konuştu. Geçit Mahallesinde vatandaşların şuyulandırmayla ilgili sorunlar yaşadıklarını ve bir türlü çözülmediğini söylemesi üzerine Bozbey, Biz bu tür sorunların yüzde 99unu Nilüferde çözdük. Tekrar şuyulama kapsamına aldık. Tekrar değerlendirmesini yaptık ve herkesin kendi yerinde mutlu olmasını sağladık. Sizin hisseli tapunuz var ise 1 metrekaresi dahi kaybolmaz. Biz bunu yaparken önce vatandaşın hakkını koruduk diye konuştu.  

“NASIL BİR BURSADA YAŞAMAK İSTEYECEĞİMİZE KARAR VERECEĞİZ”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da dernek üyelerinden Bozbeye destek istedi. Kayışoğlu şöyle konuştu: 17 yıllık genel iktidara karşı 20 yıllık yerel iktidar var. Bu 20 yıllık iktidarı ödüllerle taçlandırmış, en mutlu kent yapmış bir isim Mustafa Bozbey. Şimdi biz de nasıl bir Bursada yaşamak istediğimize karar vereceğiz. Ben sizlerden bugüne kadar hiç seçim kaybetmemiş Mustafa Bozbey ile Geçitin, Osmangazinin ve Bursanın gülümsemesi için destek istiyorum  

“HIZLI TRENLE İLGİLİ YANLIŞ YATIRIM VAR”

Gümüşhane İli Torul İlçesi Demirkapı Köyü ve Çevre Köyler Yardımlaşma Derneği ziyaretinin ardından Bursa Gümüşhane Torul ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneğine geçen Bozbey, yıllardır ilerleme sağlanamayan hızlı tren projesine de değindi. Bozbey, Hızlı trenle ilgili maalesef yanlış bir yatırım var. Yaklaşık 400 milyon lira para sokağa atılmış durumda. Bursanın kaderi hep yanlış yatırımlarla belirleniyor. Stadyumun yeri doğru mu? Hepimizin cebinden sokağa atılan para bu. Bursalıların parası sokağa atılmış durumda. Niçin oy istiyorum? Bu hataların tekrar yapılmaması için oy istiyorum. Ben doğru işlerle Bursayı lider ve örnek bir kent oluşturma çabası göstereceğim. Bunun sözünü veriyorum size dedi. Bozbey daha sonra Adnan Menderes Mahallesinde bulunan Bursa Giresun Dernekler Birliğini de ziyaret etti. Burada kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların yanlış bilgilendirildiğine dikkat çeken Bozbey  Yalan söyleyerek bu işten sıyrılmanın anlamı yok. Elhamdülillah hepimiz müslümanız. Yalan söylemenin anlamı yok. İnsan Yanlış yaptık diyebilir ama yalan söyleyerek bu işten sıyrılmanın anlamı yok. Bizim alnımız ak. Bursa artık kabuğunu değiştirmek, başka bir anlayışla yönetilmek zorunda dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık