Bursanın Sorunlarını Ortak Akılla Çözeceğiz

Bursa'nın Sorunlarını Ortak Akılla Çözeceğiz

Bursanın Sorunlarını Ortak Akılla Çözeceğiz
  • 29 Ocak 2019, Salı 7:40
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa Fan Club Derneğinin düzenlediği “Yerel Seçim Öncesi Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Buluşma Toplantısı”na konuk oldu. Derneğin 16 başlıkta paylaştığı sorunları dinleyen Bozbey, sorunları çok iyi bildiğini belirtti ve “Birlikte çözüm üreterek sorunları çözeceğiz” dedi.   Bursa Fan Club Derneğinin düzenlediği “Yerel Seçim Öncesi Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Buluşma Toplantısı”nın ilk konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu. Almira Otelde gerçekleşen toplantıya Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Fan Club Derneği Başkanı Ali Ademoğlu ve dernek üyeleri eşleriyle birlikte katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ademoğlu, 16 başlıkta Bursaya dair beklentileri dile getirdi. Ademoğlunun kentlilik kültürü ve kentlilik bilinci, belediye meclis toplantıları, kentsel dönüşüm, deprem önlemleri, yerel turizm, belediye şirketleri, Bursa tarımı, deniz ve göller, sivil toplum örgütlerine bakış, hava,deniz ve demiryolu ulaşımı, yerel ulaşım ve trafik sorunu, park ve bahçeler, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi ve Bursaspor olarak sıraladığı kentin çözüm bekleyen sorunlarını dikkatle dinleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de ulaşımdan tarıma, çevreden spora, sosyal belediyecilikten turizme kadar bir çok soruna ve çözümüne ilişkin önerilerini anlattı.   Bursanın ve Bursalıların yaşadığı sorunlara hakim olduğunu belirten Bozbey, sorunların üstesinden ortak akılla geleceklerini ifade etti.

“BELEDİYELER ŞEFFAF VE KATILIMCI OLMALI”
Göreve geldikleri takdirde sistemi, katılımcılık ve birlikte yönetme esası üzerine kuracaklarını söyleyen Mustafa Bozbey, belediyelerin ve belediye meclislerinin şeffaf, katılımcı, hesap verebilir olması gerektiğini altını çizdi. Bozbey, “Eğer siz mecliste vatandaşlara, STKlara söz hakkı tanımazsanız, o meclis katılımcı olmaz. Nilüferde biz, bunu 20 yıldır yaptık. Vatandaş eleştirse dahi söz verdik. Büyükşehir Meclisinde de aynı uygulamayı devam ettireceğiz. 17 ilçenin kent yöneticileriyle birlikte sorunların çözüm noktasında da beraberce hareket edeceğiz. Meslek odalarının, vatandaşların ve muhtarların görüşü alınmadan yapılan proje ve hizmet, yerine ulaşmamış olur” dedi.

“DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİ OSMANGAZİ VE YILDIRIM OLMALIYDI”
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Bursada yapılan sadece kentsel yenilemedir ve tamamen yanlış yapılmıştır. Yoğunluğu artırıp, trafik, altyapı, çevresel sorunların yaşanmasına sebep olacak. Yasaya aykırı olduğu için mağduriyetler yaşanıyor. Mal sahipleri, müteahhit ve kamu mağdur durumda. Bunlar, bütüncül yapılmalı. İki üç mahalleyi ele alıp, iyi bir planlama yapılmalı. Kamu ve yeşil alanlara ait yerleri ayıracaksınız, bunları vatandaşla paylaşacaksınız. İşte o zaman kentsel yenileme doğru olabilir. Kamu, vatandaş ve müteahhit o zaman kazanır. Dönüşümün merkezi Osmangazi ve Yıldırım olmalıydı” şeklinde konuştu.

TRAFİK VE ULAŞIM SORUNLARI
Bursanın trafik ve ulaşım sorununun çözülebilmesi için mutlaka metro sistemine geçilmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, anayolları bölen değil birleştiren, yolcunun olduğu yere giden ve yoğunluğun olduğu bölgelerde istasyonları olan bir sistemin olması gerektiğini belirtti. Ulaşımın bir hak olduğunu ve bu hakkı da kentlinin en ucuz şekilde kullanması gerektiğine dikkat çeken Bozbey, “İnsanlar, tek biletle bir yerden başka bir yere ulaşmalıdır. Bu sadece bir saatle sınırlandırılmamalıdır. Minibüsü, otobüsü, hafif raylı sistemi tek biletle çalışır duruma gelmeli. 65 yaş üstü vatandaşlar kesinlikle sadece nüfus kağıtlarını göstererek ulaşımdan ücretsiz faydalanmalı. Onların ayrı bir kart kullanmasına gerek yok. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, onaylanan Ulaşım Master Planında aksaklıklar olduğunu da ifade etti.

“YUNUSELİ HAVAALANINI PARK OLARAK ÖNGÖRÜYORUZ”
Basında, Yunuseli Havaalanının imara açılacağına dair haberlerin yer aldığına dikkat çeken Mustafa Bozbey, alanın yapılaşmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bozbey şöyle konuştu: “Yunuseli Havaalanı küçük uçakların kullanabileceği bir yerdi. Ama öyle imar değişiklikleri yaptılar ki, şuan uçakların oraya inebilme riski var. Orasıyla ilgili konuta açılacağına dair basına yansıyan söylentiler var. Eğer orası havaalanı olarak kullanılmayacaksa biz, orasını büyük bir park olarak düşünüyoruz. Nasıl Central Park varsa, biz de Yunuselide ona benzer bir park yaparak, o bölgenin insanlarının tamamının buluşma noktası olabilecek bir alan olarak öngörüyoruz. Yeni planlama anlayışında yapacağımız kentsel dönüşümlerle, mahalle bazlı büyük parklar yapmayı hedefliyoruz. Dünyada örnekleri var. Bu alanlarda mahallelilik kültürü de gelişiyor. Bu da kentlilik kültürünün altyapısını oluşturuyor.”

“BURSANIN FAY HARİTASINI ÇIKARACAĞIZ”
Deprem hatlarının nerelerden geçildiği bilinmeden plan değişiklikleri yapıldığını da sözlerine ekleyen  Bozbey şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden bir tanesi, Bursadaki fay hatlarının nereden geçtiğini net olarak belirlemek olacak. Planlamayı da ona göre yapacağız. O bölgelerdeki yapıları kaldırmanın yollarını arayacağız.” Bursadaki hava kirliliğine de değinen Mustafa Bozbey, “ Artık lodos dahi Bursanın havasını temizleyemiyor. Çünkü hava koridorlarının hepsini kapattık. Üzülerek söylüyorum ki havası en kirli olan kentlerden biri Bursa. Göreve geldiğimizde bu konular, bizim hassasiyet noktalarımız olacak” dedi.

“ULUDAĞIN SUYU BURSALILARA EN UCUZ OLMALI”
Bursalıların, çeşmeden suyu çekinerek içtiğinin altını çizen Bozbey, “Bursada çeşme suyu içilmesi lazım. Ama biz, çeşmeden suyu çekinerek içiyoruz. Uludağın suyu, Bursalılara en ucuz olmalıdır. Çünkü Uludağ Bursalılarındır. Biz, kendi yerimizde suyu pahalı içiyoruz” ifadelerini kullandı. Kaplıca turizmini sadece Bursanın merkezinde değil, dağ yöresinde de geliştireceklerini belirten Mustafa Bozbey, “Sadece Bursanın merkezi değil, özellikle dağ yöresi de kaplıca açısından çok önemli. Gerekirse bazı mahalleleri köy olarak değerlendirip, oralarda kaplıca turizmini geliştirmeyi hedefleyeceğiz. Dağ yöresi bu anlamda da çok önemli” diye konuştu.

“BURSANIN DENİZİ KULLANILABİLİR DURUMA GELECEK”
Bursanın sadece dağı ve yeşiliyle değil, deniziyle de anılması gerektiğini söyleyen Bozbey, “Deniz, göl ve derelerimizin mutlaka temiz olması lazım. Yaklaşık 125 km sahilimiz var. İki ana gölümüz var. Her iki gölün çevresinde bisiklet yolları düşünüyoruz. Bu, turizmi de tetikleyecek. Denizi, Bursalılar tarafından kullanılabilir duruma gelmesini sağlayacağız. Bursada bir saat arayla dağdan denize ulaşabiliyorsunuz. Dünyada böyle bir kent kaç tane var? Bursanın kıymetinin farkına varıp, kültürel ve insani değerleriyle bu kenti hep birlikte geleceğe taşımak zorundayız” dedi.

“BELEDİYE ESNAF DEĞİLDİR, REKABET EDEMEZ”
Bursa Büyükşehir Belediyesinin esnaf olmadığını vurgulayan Mustafa Bozbey, belediyeye ait şirketlerin de esnafla ve ticarethanelerle rekabet etmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bozbey şöyle devam etti: “Köftecilik, lahmacunculuk ya da buna benzer işler belediyenin işi değildir. Zeytin alanında dünyada önemli bir yere gelmekte olan Marmarabirlike rekabet etmek doğru değil. Marmarabirlik bir kooperatiftir. Belediyenin gücü varsa, zeytin alımına destek olmak istiyorsa Marmarabirlike verirsiniz. Teşvik ve öncülük yapabilirsiniz ama esnafla, ticaret erbabıyla rekabet edemeyiz. Belediye şirketlerindeki anlayışımız bu.”

“BURSASPORU BURSASPOR RUHU TAŞIYANLAR YÖNETECEK”
Bursasporun, Bursanın birleştirici gücü olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursada yaşayan herkesin, Bursaspora sahip çıkma sorumluluğunda olduğunu söyledi. “Bursasporu Bursalılar, Bursasporluluk ruhu taşıyanlar yönetecek” diyen Mustafa Bozbey, “Bursaspora siyaset karışmayacak. Belediye başkanı ‘Bu benim adamım. Bu da yönetimde yer alsın demeyecek. Bursaspor kapsayıcıdır, birleştirici gücümüzdür ama yönetimler Bursasporluluk ruhu taşıyan kişilerden oluşmalıdır. Bu şekilde arzuluyoruz. Birilerine bağlı kalmadan, sabit gelirleri olacak niteliğe sahip projeler üretmek zorundayız. Biz, göreve geldiğimizde bunları yapacağız” şeklinde konuştu

“İNSAN İÇİN ŞEHİR”
“İnsan için şehir” planladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bursa, yeşiliyle buluşmak zorundadır. Yeniden yeşil Bursaya dönüş yapmamız lazım. Parklarıyla ve yeşil dokusuyla Bursa, canlanmak zorundadır. Bursa evliyalar şehridir. Osmangazinin, Orhangazinin Bursası burası. Kültür kentidir, sanayi kentidir Bursa. Bir kent düşünün ki üç ayrı yerinde Osmanlıya başkentlik yapsın. Bursa tarihi özelliklerini mutlaka öne çıkarmak zorundadır.”      

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık