Bursada Merinos Buluşması

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen '9. Merinoslular Buluşması'nda eski Merinos Fabrikası çalışanları ile bir araya geldi.

Bursada Merinos Buluşması
  • 02 Şubat 2019, Cumartesi 10:20

 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘9. Merinoslular Buluşmasında eski Merinos Fabrikası çalışanları ile bir araya geldi.

 

Cumhuriyet dönemi sanayisinin sembol kuruluşlarından olan Merinos Fabrikasının çalışanları, Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu tarafından düzenlenen programda bir araya geldi. Buluşma öncesinde Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Tahir Adıman ve üyeler, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. 2 Şubat 1938 yılında Atatürk tarafından açılışı yapılan Eski Merinos Fabrikasının 81. kuruluş yıldönümünün kutlandığı Atatürk Kongre Kültür Merkezindeki (Merinos AKKM) programa, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Tahir Adıman, Merinos Emeklileri Derneği Başkanı Kadir Burhan ve fabrikanın çalışanları katıldı. Farklı şehirlerden de gelerek Bursada hasret gideren eski mesai arkadaşları, geçmiş hatıraları tekrar yad etti. Program kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Emeklileri Derneğine fahri üye yapıldı.

 

Bursa Mehter Takımı gösterisiyle devam eden programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Fabrikasının o dönemde sadece Bursanın değil Türkiyenin umudu olarak çalışmaya başladığını söyledi. Fabrikanın zamanla ekonomik gücünü kaybettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğanın başbakanlığı döneminde bu değerin Bursaya kazandırılması hedefiyle alanın tümüyle Büyükşehir Belediyesine devredildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Rahmetli Hikmet Şahin döneminde başlayan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının da katkıda bulunduğu proje kapsamında toplam 310 bin metrekarelik alan Merinos AKKM olarak şehrimize kazandırıldı” dedi. Merinos Fabrikasında kullanılan tüm araç ve gereçlerin sergilendiği Enerji Müzesinin yanı sıra Tekstil, Göç Tarihi ve Vakıf Kültürü müzeleri ile kentin geçmişinde iz bırakan objelerin geleceğe taşındığını kaydeden Başkan Aktaş, “Yıllarca Bursanın gelişimine katkı sağlayan Merinos, bugün yeni misyonuyla hizmet vermeye devam ediyor. Merinos Atatürk ve Kongre Merkezinde bugüne kadar ulusal ve uluslararası yüzlerce etkinlik yapıldı. Göreve geldiğimiz günden bu yana alanın yeni bir vizyon ile çalışması için çaba sarf ediyoruz. Kente değer katan kaliteli fuarlar ile Bursanın bu sektörden hak ettiği payı alabilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra bilimsel kongreler, sempozyumlar ve konferanslara ev sahipliği yapıyoruz. Bursalıların desteği ile inşallah çıtayı daha da yukarılara taşıyacağız” diye konuştu. Özellikle Merinos merkezli çalışmalarıyla öne çıkan Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubunun 9 yıldır güzel bir organizasyona imza attığını söyleyen Başkan Aktaş, “Artık geleneksel hale gelen bu buluşmada eski mesai arkadaşları birbirleriyle hasret gideriyor, hatıralarını tekrar canlandırıyor. 81 yıllık anıların tazelendiği bu buluşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak ise her yıl 2 Şubatta Merinoslular Buluşmasını geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl 9.sunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Toprak, Merinoslular Buluşmasına destekleri nedeniyle Başkan Alinur Aktaşa teşekkür etti.

 

Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Tahir Adıman ise, Merinos Fabrikasının 2 Şubat 1938 Çarşamba günü saat 16.00da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açıldığını söyledi. Daha sonra Adıman, dönemim Başbakanı Celal Bayar tarafından Merinos Fabrikasının açılışında okunan metni katılımcılar ile paylaştı.

 

Programın sonunda Merinos çalışanları, buluşma kapsamında Tekstil ve Sanayi Müzesini de ziyaret etti.



SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık