Bozbey: Merinos Bursanın Kültürüdür

Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu, Merinos Fabrikası'nın kuruluşunun 81. yıl dönümünde 9. Merinoslular Buluşması'nda biraraya geldi.

Bozbey: Merinos Bursanın Kültürüdür
  • 02 Şubat 2019, Cumartesi 6:55
Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu,  Merinos Fabrikasının kuruluşunun 81. yıl dönümünde 9. Merinoslular Buluşmasında biraraya geldi. Buluşmaya  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de katıldı. Bozbey, Merinos emektarları tarafından  yoğun ilgisiyle karşılandı. 
Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen buluşmada konuşma yapan Mustafa Bozbey, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu Merinos Fabrikasının o dönemde Türk ekonomisine önemli katkılar sunduğunu söyledi. Mustafa Bozbey, Merinos bir kültürdür. Merinos Fabrikası gerçekten Bursanın ticari ve sanayi hayatına damga vurmuş bir anlayıştır. 81 yıl önce Merinos Fabrikasının kurulmasıyla Bursanın sanayileşmesi sağlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün açmış olduğu bu fabrika Türkiye ekonomisine en büyük katkı sağlayan fabrikalardan biridir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkü ve Merinos Fabrikasında çalışıp da aramızdan ayrılanları rahmetle anıyorum. Onlara, Türkiyede sanayi hayatına vermiş oldukları katkıdan dolayı minnet borçluyuz dedi. Merinos Fabrikasında çalışanların uzun yıllar boyunca  iyi ve kötü günlerini paylaştıklarına ve dostluklar kurulduğuna dikkat çeken Bozbey, Merinos kültürünü ve Merinos Fabrikasının vermiş olduğu ahlakı ve anlayışı hiç bir zaman unutmadınız. Onun için bir araya geliyorsunuz, sizleri yürekten kutluyorum. Merinosta yıllarca emek vermiş kişiler olarak sizlerin burada, Merinosun içinde  bir yerinizin olmaması da beni yürekten üzüyor. İnşallah 31 Marttan sonra ilk çözeceğimiz işlerden biri de Merinos çalışanlarının Merinosun içinde bir buluşma yerine sahip olmalarını  sağlamaktır diye konuştu. 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık