Bozbey : Hedefimiz Bursayı Tarımda Bölge Lideri Yapmak

Osmangazi Ziraat Odası Genel Kurulu'nda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, " Hedefimiz Bursa'yı tarım alanında da bölgesinin lideri ve örneği yapmak. Bunu birlikte yapacağız, birlikte başaracağız " dedi.

Bozbey : Hedefimiz Bursayı Tarımda Bölge Lideri Yapmak
  • 02 Şubat 2019, Cumartesi 17:09

Osmangazi Ziraat Odası Genel Kurulunda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey,  Hedefimiz Bursayı tarım alanında da bölgesinin lideri ve örneği yapmak. Bunu birlikte yapacağız, birlikte başaracağız dedi.

Osmangazi Ziraat Odası Genel Kurulu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Küçük Sanayi Şubesinde gerçekleştirildi. Genel Kurula Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

Gerçekleştirilen genel kurulun hayırlı olmasını dileyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursada tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Bozbey, Bursa sanayi kenti, turizm kenti ama bir taraftan tarım kentidir. Bu konuda yıllardır aslında sizlerin sorunlarını biliyoruz. Nilüferde, köylerimizde yapmış olduğumuz çalışmalar var. Amacımız 17 ilçede de birlikte konuşarak ve bir masa etrafında toplanarak tarımla ilgili kararları uygulamak. Biz yıllarca katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayışla Nilüferi örnek ve lider bir kent yaptık. Şimdi de hedefimiz Bursayı tarım alanında da bölgesinin lideri ve örneği yapmak. Bunu birlikte yapacağız, birlikte başaracağız dedi.   

Tarımın güçlenmesi ve tarımsal ürünlerin çeşitlenmesi çok önemli diyen Mustafa Bozbey, Siyah incirimiz, şeftalimiz, üzümümüz ve pek çok ürünümüz var. Bu ürünlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için çevresel sorunlarla mücadele etmemiz gerekiyor. Sulama sularının temiz akmasını sağlamak zorundayız. İşte o zaman çiftçimiz ürünlerini sağlıklı bir şekilde sulayabilecek ve ürünlerini de göğsünüzü gere gere satabilecektir. Yerel ve kırsal kalkınmayı hedefliyoruz ve kooperatifçiliği önemsiyoruz. Birçok yerde çeşitli ürün bazlı kooperatifler oluşturarak hem üreticimize destek olacağız hem de Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaçlarını kooperatiften alarak Büyükşehirin parasının Bursada kalmasını sağlayacağız. Bunları yaparak tarımla uğraşanların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyoruz şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık