Bozbey: Basın Özgür Ve Eleştirel Olmalı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Basın, özgür, eleştirel ve gerektiğinde yönlendirici olmalı” dedi.

Bozbey: Basın Özgür Ve Eleştirel Olmalı
  • 10 Ocak 2019, Perşembe 18:38

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde basın emekçileriyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Basın, özgür, eleştirel ve gerektiğinde yönlendirici olmalı” dedi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, Bursadaki basın emekçileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği buluşma, Setbaşı Mahfelde gerçekleşti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir bayram değil, dayanışma günü olarak kabul ettiklerini belirten Bozbey, “Biz de sizlerle bir araya gelerek basınla dayanışmamızı sağlamaya çalışıyoruz. Basınla dayanışma gününde, sizlere nasıl destek verebileceğimizi ve sizlerin kendinizi özgürce nasıl ifade edebileceğinizi, kaleminizi özgürce kullanabilmeniz için neler yapılabileceğini paylaşmak istiyoruz” dedi.

Bozbey, basın mensuplarının yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Basının, özgür olması gerektiğine vurgu yapan Bozbey, aksi taktirde insanların doğru bilgi almalarının mümkün olamayacağını söyledi. Bozbey, “Basın emekçilerinin özgürce yazmaları, özgürce kalemlerini kullanmaları ve eleştiri haklarını, kişilik haklarına tecavüz etmeden yapmaları gerekiyor. Yani basın, özgür ve eleştirel olmalı. Eleştirel olmazsa, yöneticilerin yapmış oldukları ya da yapacakları hataları, topluma doğru bilgi aktarmaları mümkün olmayabilir” dedi.

Basının, bir ülkenin dördüncü kuvveti olduğunu ve demokrasinin temelinde var olduğunun altını çizen Mustafa Bozbey, halen 143 basın emekçisinin yazdıklarından dolayı cezaevinde bulunmasını hazmedemediğini dile getirdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde basın emekçilerini dinlemek, önerilerini almak için bir araya geldiklerini belirten Bozbey, buluşmaya yoğun ilgi gösterdikleri için basın emekçilerine teşekkür etti. Bozbey, “Böyle bir günde sizinle bir arada olmak, sizlerin önerilerinizi almak benim için son derece önemli. Sizlerle birçok şeyi paylaşma arzusundayız. Sizi dayanışma ruhumla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

BOZBEY: BURSADA BASIN 1 NİSANDAN SONRA ÖZGÜR OLACAK

1 Nisandan itibaren Bursada basının özgür, eleştirel ve gerektiğinde yönlendirici olacağı sözünü veren Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Bursa halkı bizi taktir ederse, hizmet ve yönetim kervanına bizi katarsa 1 Nisandan sonra Bursada basın özgür olacak, basın mensupları kalemini özgürce kullanacak. Bunu şimdiden temin ediyorum. Bursada görev yapan, yerelde bizlerle halk arasında köprü olan bütün basın mensupları özgür ve eleştirel olacak. Basın, gerektiğinde yönlendirici dahi olacak. Basın mensubu olmanız nedeniyle eleştirel baktığınızı biliyorum. Bu eleştirel bakış, aslında ayrıntılardaki hataları da ortaya çıkaran bir bakıştır. Bunun için sizlere ihtiyacımız var. Basınımızın özgür olmasına, kalemini özgürce kullanmasına ihtiyacımız var.”

Bursada son bir yılda basın çalışanlarının yüzde 30unun  işsiz kaldığına dikkat çeken Bozbey, “ Bursada son bir yılda 300 basın çalışanın işsiz kaldığını bilmenin üzüntüsü içindeyim. Bu konuda çeşitli alternatifler üretmek sorumluluğundayız. Geçmişte önerildiği gibi gazeteciler kooperatifi kurulmuş olsaydı, belki bugün bu sorunların çok azını konuşuyor olacaktık” dedi.

 

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık