Bozbey Baharın Gelişini Kütahyalılar İle Kutladı

Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği Yaren Gezeği’ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey,

Bozbey Baharın Gelişini Kütahyalılar İle Kutladı
  • 02 Mart 2019, Cumartesi 7:15
Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği Yaren Gezeğine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey,  Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Beyhan Gündüz ve dernek üyeleri tarafından davul zurnayla karşılandı. Baharın gelişinin kutlandığı gezeğe katılanlar arasında, Millet İttifakının Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular ve Çukurca Belediye Başkan Adayı Ceyhun Ergün de yer aldı.
Kütahyanın gezek kültürünün yaşatıldığı gecede Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Anadolu Arastası Projesi ile Türkiyenin kültür mozaiğinin Bursaya taşınacağını söyledi. Bozbey, “Anadolu Arastası Rumeliden Kafkaslara kadar uzanan Türkiyenin kültür mozaiğini oluşturan bir proje.  81 ilimizin yaşayan evlerinin bire bir aynısını Anadolu Arastasında yapıyoruz.  Bu projede Kafkaslar, Rumeli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin de yaşayan evleri yer alacak. Yani bütün kültürlerin bir arada olduğu bir proje. Anadolu Arastasında Kütahya kültürü de Evliya Çelebi Evi ile yaşatılacak. Proje tamamlandığında Kütahyalılar orada farklı şehirlerin evlerini görecekler ama kendi bulundukları Evliya Çelebi Evinde de kendi misafirlerini ağırlayacaklar” dedi.
Bursanın doğasıyla, dağıyla ve deniziyle bulunmaz bir değer olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Mustafa Bozbey, 31 Marttan sonra Bursanın dört bir tarafının gülümseyeceğini ifade etti. Bozbey, “Derdimiz Bursa. Bursayı örnek ve lider kılmak için aday olduk” diye konuştu. Bozbeyin konuşmasının ardından yerel sanatçı Osman Demiröz ve ekibi sahne aldı. Sazıyla geceye renk katan Osman Demirözün şarkılarına Keles Sorgun Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Halk Oyunları ekibi eşlik etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de Kütahya Çiftetellisi oynadı,  ardından da dernek üyeleriyle birlikte Ormancı türküsünü seslendirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık