Bir Ücretsiz Otopark Da Yıldırıma

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Vergi Dairelerinin orada hayata geçirdiği ücretsiz otopark uygulamasının ardından, bir ücretsiz otoparkı da Yıldırım'a kazandırdı.

Bir Ücretsiz Otopark Da Yıldırıma
  • 06 Mart 2019, Çarşamba 7:45

 

Bir ücretsiz otopark da Yıldırıma

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Vergi Dairelerinin orada hayata geçirdiği ücretsiz otopark uygulamasının ardından, bir ücretsiz otoparkı da Yıldırıma kazandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bölgede 4 hastane ve üniversite bulunması nedeniyle en önemli sorunlardan birinin otopark olduğunu hatırlatarak, bu sorunu gözmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

BURSA ?? Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Yüksek İhtisas Hastaneleri karşısındaki alana 250 araçlık otopark kazandırdı. Burbak tarafından işletilen ve ücretsiz olan otopark, özellikle hastanelere gelen hasta yakınlarının en önemli sorununu ortadan kaldırdı.

Bursada, akıllı kavşak düzenlemeleri ve yol genişletme çalışmalarıyla trafikte hissedilir bir rahatlama sağlayan Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu otopark alanlarıyla da hem trafiğe hem de vatandaşlara rahat nefes aldırmaya devam ediyor. Yaklaşık iki ay önce Nilüferde Vergi Dairelerinin bulunduğu bölgeye 550 araç kapasiteli ücretsiz otopark kazandıran ve bölge halkının takdirini kazanan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Yıldırım ilçesine ücretsiz otopark kazandırdı. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi ve Diş Hastanesinin karşısında, Bursa Teknik Üniversitesinin yanındaki alan 250 araçlık ücretsiz otoparka dönüştürüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Bursanın yeni ve işlevsel bir otopark daha kazandığını söyledi. Bundan yaklaşık 2 ay önce Nilüfer Belediyesinin hemen yanında Hazineye ait bir araziyi devraldıklarını ve başına görevli atayarak ücretsiz otoparka dönüştürdüklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Şevket Yılmaz Hastanesi bölgesinde de çok ciddi bir otopark ihtiyacı vardı. Yaşanan sıkıntıyı giderebilmek adına ‘yine Nilüferdeki gibi Burbak görevlilerinin gün boyu beklemeleri şartıyla vatandaşlarımızın güvenli şekilde araçlarını teslim edebileceği, 250 araçlık ücretsiz otoparkımızı hizmete aldık” diye konuştu.

Kapasite 500e çıkacak 

Başkan Aktaş, Yıldırımda hizmete alınan otoparkın bitişiğinde bir 250 araçlık arazinin daha kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesinde olduğunu vurgulayarak, burayı da otoparka dönüştüreceklerini ifade etti. Yapılan takviyelerle birlikte bölgedeki parklanma hacminin 500 araca çıkacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Ücretsiz temin ettiğimiz yerleri ücretsiz otopark olarak işletime açıyoruz. Ücretli temin ettiklerimiz yerleri de ‘işin maliyetini kotarabilmek adına ücretli olarak halkımızın hizmetine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Bursanın belirli noktalarının otopark anlamında çok ciddi sıkıntı içerisinde bulunduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Böyle olan noktalardan biri de Şevket Yılmaz Hastanesinin olduğu bölge idi. Özellikle Yıldırım ilçemize ve hastanemizi kullanacak hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık