Başkan Zihni Şahin, Hayata İmza Atan Kadınlar Toplantısında Konuştu.

'SAMSUN'A DA İMZA ATACAKSINIZ!..' Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Üreten, girişimci kadınlarımıza iş hayatlarında destek olmak zorundayız. Hayata İmza Atan Kadınlar'ı aşarak Samsun'a imza atan kadınlar olacağınıza inanıyorum. Bunu yaptığımızda hep birlikte Samsun'u geliştirir ve kalkındırırız" dedi

Başkan Zihni Şahin,  Hayata İmza Atan Kadınlar  Toplantısında Konuştu.
  • 22 Aralık 2018, Cumartesi 14:10

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), İş Dünyasında Kadın Komisyonu(İDK) ve Samsun İş Kadınları Derneği(SAMİKAD) iş birliğinde hayatta rol model olan kadınlar ile birlikte Hayata İmza Atan Kadınlar ana temalı toplantıya katıldı. Zihni Şahin, Üreten, girişimci kadınlarımıza iş hayatlarında destek olmak zorundayız. Bunu yaptığımızda hep birlikte Samsunu geliştirir ve kalkındırırız dedi.


EŞİYLE BİRLİKTE KATILDI

Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda Samsun Valisi Osman Kaymakın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda eşi Şükriye Şahin ile birlikte yer alan Başkan Zihni Şahin, SAMİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu, Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(ORKASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bahri Uğurlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turanın konuşmalarının ardından söz aldı.

 

HER ALANDA POZİTİF AYRIMCILIK

Sözlerine, Kadın emeğinin görünürlüğünü artırmak ve markalaşma yolunda emek veren kadınlara destek olmak hepimizin görevidir diyerek başlayan Şahin, konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

Başta SAMİKAD başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kadın istihdamının arttırılması, kadınları istihdamda tutabilmek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, ve kadın girişimcilerin kapasitelerinin arttırılması adına bu toplantıların önemli ve faydalı olduğuna inanıyorum. Tüm bunlarla birlikte iş dünyasının rekabetçi koşullarında çalışabilecek kadın girişimci sayısını arttırabilmek, bu yönüyle de çalışmalar yapmak için hepimize düşen görevler vardır. İş dünyası dahil her alanda kadın sorunlarına dikkat çekmeli, çalışmalar yapmalı ve çözümler üretmeliyiz. Özellikle Son 15 yılda devletimiz ve hükümetimiz her alanda kadınlar için pozitif ayırımcılık getirmiş ve uygulamaya koymuştur. Bu iş dünyamızda da kendini göstermeye devam etmektedir.

 

SANAYİ, TARIM, TURİZM ŞEHRİ...

Samsunumuz 3 ovası ve bereketli topraklarıyla tarım şehridir ve tarıma dayalı sanayi için her türlü imkâna sahiptir. Samsunumuz denizi, sahili, tarihi, doğal güzellikleri ve damak tatları ile bir turizm şehridir. Samsunumuz 2 üniversitesi, akademisyenleri, basını, yazarları, bilim adamları ile üniversite ve eğitim şehridir. Samsunumuz dernekleri, sivil toplum kuruluşları, müzeleri, sanatçıları ve sanat tesisleri ile bir kültür ve sanat şehridir. Samsunumuz Sanayi bölgeleri, lojistik merkezi, işadamları ve sanayicileri ile bir sanayi şehridir. Samsunumuz kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşım ağları ile Karadenizin Türkiyenin her yerine ve dünyaya da açılan bir kapısıdır. Samsunumuz aynı zamanda spor ve sağlık tesisleri, Samsunsporu, spor kulüpleri, sporcuları ve spor adamları, doktorları, hemşerileri, ebeleri ve sağlık personelleriyle bir spor ve sağlık şehridir.

 

SADECE SAMSUNU DÜŞÜNMEK...

Bunlar Samsun olarak potansiyellerimizdir. Bunları yüzde yüz harekete geçirmek zorundayız. Bu yüksek potansiyellerimizi harekete geçirmek ve Samsunumuzun emrine sunmak için bilimi, ortak aklı, teknolojiyi esas almalı bunların ışığında uzmanlarla birlikte stratejik planlar, mastır çalışmaları yapmamız gerekmektedir. Bunun için Sadece Samsunumuzu düşünmek hepimizin görevidir.


DÜNYADA MARKA ŞEHİR OLABİLİRİZ

Samsunumuzu önce Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100üncü yılı olan ve Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın ülkemizin önüne hedef olarak koyduğu 2023 yılına daha sonra ise yeni bir yüzyıla taşımak zorundayız.

Birlik ve beraberlik ile Biz Samsun olarak büyük bir aileyiz anlayışıyla Samsunumuz Türkiyenin kalbi olabilir. Dünyada marka bir şehir olabilir. Bunu gerçekleştirecek insan kaynaklarına sahibiz.


SAMSUNA İMZA ATAN KADINLAR!

Samsunumuzun bu noktaya gelmesi için kadınlarımız önemli bir misyona ve vizyona sahip olmalıdır. Onların önünü açmalıyız. Sorunlarını ortadan kaldırmalıyız. Üretimde sadece erkelerin değil kadınlarımızın da yer alması birbirini tetikleyecektir. Kısacası Samsunumuza bilimin eliyle birlikte kadınların yüksek yeteneklerinin de eli değmelidir. Hayata İmza Atan Kadınları aşarak Samsuna imza atan kadınlar olacağınıza inanıyorum.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık